Igauņu "pelmeņu karalis" izputējis sankciju dēļ

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПельмени
Пельмени - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no lielākajiem gaļas produkcijas uzņēmumiem Igaunijā pasludinājis bankrotu.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Tiesa Igaunijā pasludinājusi par bankrotējušu vienu no lielākajiem gaļas ražošanas uzņēmumiem valstī – "UVIC", kas pieder Aleksandram Musarovam, vēsta RIA Novosti

Informācija liecina, ka lēmums tika pieņemts jau pirms nedēļas, taču plašai publikai tas kļuva zināms tikai nesen.

Президент РФ В. Путин - Sputnik Latvija
Pelmeņi "Putinskije": ražots Latvijā

Aleksandrs Musarovs, ko Igaunijā dēvē par "pelmeņu karali", iepriekš atzina, ka viņa uzņēmums saskāries ar problēmām. Uzņēmējs paskaidroja, ka Krievijas ieviestais pārtikas produktu embargo uzņēmumam kļuvis par sāpīgu triecienu.

"Tā ir viena no problēmām, kas noteikti nenāca mums par labu," – uzņēmēja teikto citē Sputnik Igaunija.

Uzņēmumam radās grūtības ar kredītu atmaksu Igaunijas bankām. Igaunijas Nodokļu un muitas departaments palīdzēja sastādīt jaunu maksājumu grafiku, taču tas nelīdzēja. Rezultātā Musarovs bija spiests pieteikt uzņēmuma sanāciju.

UVIC nodokļu parādu summa sastāda aptuveni miljonu eiro, turklāt vismaz tikpat liela summa uzņēmumam jāatmaksā saskaņā ar kredītu līgumiem.

Uzņēmums UVIC dibināts 1993. gadā. 2015. gadā uzņēmuma apgrozījums sastādīja aptuveni 12,1 miljonu eiro, peļņa sasniedza aptuveni 1,3 miljonus. 2015. gadā UVIC ieguldīja 1,17 miljonus eiro uzņēmuma aktīvos. Daļa līdzekļu bija nepieciešama jaunas noliktavas būvdarbiem. 2016. gadā 8 miljonus eiro Musarovs ieguldīja Krievijā, lai sāktu pārtikas produktu ražošanu Veļikij Novgorodā, taču Maskavas noteiktā ES pārtikas produktu importa aizlieguma rezultātā projekts netika īstenots.

Ziņu lente
0