Bijušais Igaunijas premjers atkāpsies no amata sakarā ar seksa skandālu

© Foto : Sven TupitsТаави Рыйвас
Таави Рыйвас - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas parlamenta vicespīkers Tāvi Reivass atkāpsies no amata pēc mediju rakstiem par ballīti Malaizijā, kurā Igaunijas delegācijas locekļi uzmācās sievietēm.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Bijušais valdības vadītājs, un esošais Igaunijas parlamenta vicespīkers Tāvi Reivass paziņoja, ka pieņēmis lēmumu atstāt savu amatu Rīgikogu pēc apvainojumiem par uzmākšanos, vēsta Sputnik Igaunija.

Taču viņš atzīmēja, ka mediju informācija ne visai atbilst patiesībai, un daudzas detaļas ir acīmredzami pārspīlētas.

Uz Rio peļņā brauc meitenes no visas Brazīlijas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Seksa Olimpiāde: uz Rio peļņā brauc meitenes no visas Brazīlijas

"Dēvēt notikušo par uzmākšanos – tas ir stiprs pārspīlējums. Skaidrs, ka dažas sievietes jutās mūsu kompānijā neomulīgi. Mana dalība ir tāda, ka es dejoju ar vienu no viņām. Vakar viņa pateica man, ka tobrīd jutusi, ka es atrodos pārāk tuvu," — atzīmēja Reivass.

Neskatoties uz to, vicespīkers atzina savu vainu un paziņoja, ka notikušais kļuva par sāpīgāko viņa dzīves mācību. Viņa sieva Luīza pateica, ka uzticas vīram, taču ir stipri vīlusies viņā. Viņa atzīmēja, ka šis skandāls ir stipri ietekmējis viņu ģimeni.

Ballīte Malaizijā

Igaunijas Valsts uzņēmējdarbības attīstības fonda EAS delegācija 34 cilvēku sastāvā no 18. līdz 21. septembrim atradās vizītē Singapūrā un Malaizijā, kur piedalījās dažādos biznesa pasākumos un konferencēs. Braucienā piedalījās arī Reivasa sieva Luīza, kura apmaksāja savus izdevumus patstāvīgi.

21. septembra vakarā, Malaizijā, daļa delegācijas, tostarp, Reivass, devās uz vietējo bāru, uzaicinot sev līdzi valstī strādājošos igauņus un citus cilvēkus, ar kuriem viņi iepazinās brauciena laikā, lielākoties sievietes.

Кадр из фильма Интердевочка - Sputnik Latvija
Sods par seksu: Francijā aizliegts pirkt seksa industrijas darbinieku pakalpojumus

Tiek ziņots, ka vismaz viena igauniete kļuva par tautiešu seksuālās uzmākšanās upuri, savukārt vēl divas sievietes saskārās "ar satuvināšanās mēģinājumiem pret viņu gribu". Viens no delegācijas locekļiem izgāza dzērienu uz sarunas biedreni, komentējot to sekojošā veidā: "Es gribēju, lai tu kļūsti slapja". Vēl viens delegācijas loceklis iereibušā stāvoklī neskaidros apstākļos iegrūda baseinā viņam blakus stāvošo sievieti.

Paziņojumā sakarā ar notikušo Reivass atzinās, ka vismaz vienai sievietei ir pretenzijas tieši pret viņu.

"Atbilst patiesībai tas, ka ballītē esošajai sievietei bija pretenzijas arī pret manu personīgo uzvedību. Man no sirds žēl, ja esmu aizvainojis kāda jūtas. Es pats personīgi tikos ar šo sievieti, atvainojos viņas priekšā un atrisināju nesaprašanos," — teica viņš. Tāpat viņš atvainojies savai sievai un bērniem.

Reivass bijis Igaunijas premjerministrs no 2014. gada 26. marta līdz 2016. gada 9. novembrim, kad parlaments izteicis viņam neuzticēšanos. 38 gadus vecais Reivass un 30 gadus vecajai Luīzai Vjarkai ir jau desmit gadus ilgas attiecībās, savukārt šī gada augustā viņi apprecējušies. Ģimenē aug meita Mīna Rianna, viņa jau iet skolā, pērnā gada decembrī pārim piedzimis dēls Germans.

 

Ziņu lente
0