Viļņā darbu sākušas speciālas laboratorijas bērniem

© Sputnik / Оксана ДжаданPieradināta žurka. Foto no arhīva
Pieradināta žurka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmskolnieki, kuri interesējas par dabas zinātnēm, var apmeklēt īpaši iekārtotas laboratorijas.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Viļņā darbu sākušas pirmās laboratorijas pirmskolas vecuma bērniem. Tajās tiek stimulēta mazuļu zinātkāre un skats uz pasauli, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz LRT.

Pētījumi liecina, ka attieksme pret mācībām veidojas aptuveni līdz 7 gadu vecumam, tāpēc agri modināta zinātkāre nepazūd — tā tikai pieaug. Izglītības speciāliste Austeja Landsberģe atzīmēja, ka pašlaik, kad dabas zinātnes tiek apgūtas no sestās vai pat septītās klases, bieži vien jau ir par vēlu, lai ieinteresētu bērnus.

Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Ušakovs sola pasargāt latviešu un krievu skolas

"Tad par tām interesējas tie, kas nevar neiedziļināties, kam ir talants un dabas dotas spējas. Bet mēs taču sakām, ka dabaszinātnes ir valsts novāciju dzinējs un viens no ekonomiskā uzplaukuma priekšnoteikumiem. Tāpēc mums ir jāpiesaista pēc iespējas vairāk bērnu. Kā to paveikt? Ieinteresēt kopš pašas bērnības," — apgalvo Landsberģene.

Laboratorijās mazajiem zinātniekiem uzstādīti "sajūtu paklājiņi", galdi, Saules sistēmas planētas un bērniem pielāgotas iekārtas dažādiem eksperimentiem.

"Lai arī ir gana sarežģīti piesaistīt un noturēt šāda vecuma bērnu uzmanību, ir svarīgi dāvāt viņiem iespēju pašiem nodarboties ar pētījumiem," — skaidro speciālisti. 

Ziņu lente
0