Lietuva ierosinājusi Turcijai pievienoties vilciena "Vikings" projektam

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasLokomotīve ar kravas vagoniem uz dzelzceļa sliedēm
Lokomotīve ar kravas vagoniem uz dzelzceļa sliedēm - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Transporta un satiksmes ministrija ierosinājusi Turcijai paplašināt jaukto kravu pārvadājumus un efektīvāk izmantot projekta "Vikings" dāvātās iespējas.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Lietuva ierosinājusi Turcijai pievienoties starptautiskajam vilciena "Vikings" projektam, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas Transporta un satiksmes ministrijas preses dienestu.

Lietuvas un Trucijas augošie kravu pārvadājumu apjomi, nepieciešamība risināt aktuālas problēmas un efektīvāk izmantot konteineru vilciena "Vikings" dāvātās iespējas tika apspriesta Lietuvas un Turcijas Ceļu transporta lietu komisijas sēdē Ankarā.

Dzelzceļa stacija - Sputnik Latvija
Tikai Lietuvai izdevies palielināt dzelzceļa pārvadājumu apjomu

Sēdē tika apspriesta Lietuvas un Turcijas valdību iespējamā vienošanās ar mērķi paplašināt starptautiskos jaukto kravu pārvadājumus. Turcijai tika izteikts piedāvājums pievienoties starptautiskajam projektam "Vikings", apspriestas aktuālas problēmas, ar ko Lietuvas uzņēmēji saskarkas, pārvadājot kravas saskaņā ar Lietuvas un Turcijas divpusējo vienošanos par starptautiskajiem pārvadājumiem.

"Lietuva ir ieinteresēta attīstīt efektīvu starptautisko transporta un loģistikas ķēdīti un cenšas panākt šo mērķi, turpinot intermodālo daudzpusējo projektu attīstību un piedāvājot Turcijai ciešāku sadarbību," — norādīja Lietuvas transporta un satiksmes ministrs Ričards Dēgutis.

Viņš pavēstīja, ka kravu pārvadājumu tālākas attīstības galvenie mērķi Turcijas virzienā ir jūras sakaru efektivitātes uzlabošana Melnajā jūrā, nosakot tranzīta laiku, jūras frakts cenu izveido, ekspedēšanas īpatnības Ukrainas ostās un "viena loga" principa ieviešana vilcienam "Vikings" Ukrainā un Baltkrievijā konkurētspējīgas papildu pakalpojumu cenas apstākļos.

Dzelzceļš - Sputnik Latvija
Nesaskaņas sakarā ar sliežu izjaukšanu: Latvija varētu iesniegt sūdzību pret Lietuvu Eirokomisijā

Pateicoties jaukto pārvadājumu sistēmai, puses plāno atvieglot starptautiskos kravu pārvadājumus, savienot Austrumeiropas, Baltijas reģiona, Melnās jūras baseina, Tuvo Austrumu un Kaukāza transporta tīklus un efektīvā izmantot projekta "Vikings" dāvātās iespējas.

Jāpiebilst, ka starptautisko kravu pārvadājumu jomā plānots pāriet pie stabilāku transporta veidu izmantošanas reģionā un mūsdienu kravu pārvadājumu attīstības apstākļos ne tikai pa auto ceļiem, bet arī pa dzelzceļiem un jūras transporta sistēmā, un paredzēt alternatīvus risinājumus, kas nestu sociālās, ekonomiskās un ekoloģiskās priekšrocības.

2016. gadā Lietuvas un Turcijas preču apgrozījums bija par 15,8% lielāks nekā pirms gada un sasniedza rekordlielu rādītāju — 347,5 miljonus eiro.

Ziņu lente
0