Lietuva un Latvija nodibinās kopīgu Baltu prēmiju

© Foto : mk.gov.lv / Valsts kancelejaBaltijas valstu karogi. Foto no arhīva
Baltijas valstu karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmā prēmija par ieguldījumu latviešu un lietuviešu valodas un literatūras popularizācijā un vēsturiskajiem pētījumiem tiks pasniegta 2018. gadā Baltu vienotības dienā.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Baltu vienotības dienas priekšvakarā, kad latvieši un lietuvieši atsauc atmiņā vēsturisko Saules kauju, Lietuvas un Latvijas ārlietu ministri Lins Linkēvičs un Edgars Rinkēvičs ierosināja izveidot Baltu prēmiju, vēsta Stpunik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas ĀM preses dienestu.

Linkēvičs atzīmēja, ka šī iniciatīva sekmēs baltu tuvināšanos, nostiprinās divpusējās kultūras saiknes.

Живая цепочка солидарности - Sputnik Latvija
Latvija vēlas atmodināt Baltijas ceļu
"Gribam paust cieņu Lietuvas un Latvijas pilsoņiem par viņu radošo darbību, kas palīdz mūsu sabiedrībām labāk iepazīt mums radnieciskās kaimiņvalsts mākslu, literatūru, zinātni un kultūru," — teica Linkēvičs.

Pirmo Baltu prēmiju iecerēts pasniegt 2018. gadā, kad abas valstis svinēs savu simto gadskārtu.

Prēmija tiks piešķirta par latviešu un lietuviešu valodas un literatūras popularizāciju, vēsturiskajiem pētījumiem un citiem pasākumiem.

Patlaban abu valstu Ārlietu ministrijas izstrādā Baltu prēmijas nolikumu. Informācija par pieteikumu pieņemšanu prēmijas saņemšanai tiks publicēta Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju mājaslapās.

Ziņu lente
0