ES ministri Tallinā: nepieciešams vienots E-komercijas nodoklis

© SputnikТаллин, старый город
Таллин, старый город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par vienu no svētdienas neformālās tikšanās Igaunijas galvaspilsētā rezultātiem var uzskatīt ministru vienprātību par nodokļu noteikumiem elektroniskās ekonomikas jomā.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Sestdien, 16. septembrī, Tallinā Eiropas Savienības valstu ekonomikas un finanšu ministri neformālās tikšanās laikā vienojās par vienota e-komercijas nodokļa nepieciešamību ES ietvaros, informē Sputnik Igaunija, norādot, ka ministri arī vienojās, ka tas ir steidzams jautājums, un tādēļ pie risinājuma jānonāk pirms ministru nākamās tikšanās šī gada decembrī.

Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Finanšu ministrija vēlas apvienot visus nodokļu apmaksas kontus vienā

Kā norāda Igaunijas finanšu ministrs Tomass Teniste pēc tikšanās rezultātiem, "mums ir svarīgi nodrošināt starptautisko līgumu par starptautiskiem nodokļu noteikumiem, kas aptvertu jaunās digitālās ekonomikas modeļus. Tie nodrošinātu līdzīgu slogu visiem uzņēmumiem neatkarīgi no darbības jomas un atrašanās vietas".

Tikšanās laikā tika atzīmēts, ka nodokļu noteikumu nevienlīdzība gan ES ietvaros, gan ārpus Savienības, noved pie tā, ka uzņēmumi, kuri darbojas e-ekonomikas jomā, pārvietojas no vienām uz citām valstīm, kas grauj ES vienotā tirgus principus, samazina nodokļu ieņēmumus ES valstu budžetos, un izraisa noziegumu pieaugumu e-komercijas jomā.

"Jo ātrāk mēs atradīsim risinājumu, jo labāk. Tas nodrošinās uzņēmumiem taisnīgāku nodokļu slogu un radīs labāku biznesa vidi," — teica Teniste.

Pēc viņa viedokļa, svarīgi arī ir tas, ka ES spēkā esošie nodokļu noteikumi neļauj ieņemt kopēju pozīciju e-pakalpojumu un komercijas tirgu interešu aizstāvēšanā Eiropas Savienībā: "Ja mēs spēsim vienoties par šiem noteikumiem ES iekšienē, tad varēsim arī ietekmēt globālos noteikumus. Mēs esam vienisprātis par to, ka globāls risinājums būs labākais risinājums".

Ziņu lente
0