Igaunija noslēgusi līgumu ar Hyperloop One par tuneli Tallina-Helsinki

© REUTERS / Mike BlakeHyperloop One izmēģinājums
Hyperloop One izmēģinājums - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākotnējie pētījumu rezultāti liecina, ka darbu izmaksas sastādīs 9-13 miljardus eiro, un tuneļa būvdarbi atmaksāsies pēc 37 gadiem.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass Losandželosā parakstījis nodomu līgumu ar kompāniju Hyperloop One par sadarbību tuneļa Tallina-Helsinki projekta ietvaros, vēsta Sputnik Baltkrievija. Tuneli plānots izbūvēt zem ūdens, vēsta Igaunijas valdības ziņojums.

Hyperloop - Sputnik Latvija
Lietuva un Igaunija apspriež ātrgaitas trases izbūvi ar Hyperloop

Hyperloop ideju 2012. gadā prezentēja Ilons Masks, kompāniju SpaceX un Tesla Motors dibinātājs. Jauno transporta līdzekli veido pasažieru un kravu kapsulas, kas pārvietojas vakuuma tunelī divkārt ātrāk nekā lidmašīnas un trīs vai četras reizes ātrāk nekā ātrvilciens.

"Patlaban Igaunijai jāparāda interese, jānoskaidro, kā darbojas jaunā tehnoloģija un kādi izdevumi gaidāmi. Laiks rādīs, vai superātrā satiksme dāvās iespēju izaugsmei un jaunu darba vietu izveidei," — Ratasa teikto cite preses dienests.

Ar uzņēmumu Hypeloop One noslēgtā līguma mērķis ir simbolisks — Igaunija vienkārši paudusi gatavību sadarboties.

2016. gada augustā ES piešķīra 1,3 miljonus eiro Helsini-Tallina tuneļa būvdarbu projekta pārbaudei. Sākotnējie pētījumu rezultāti liecina, ka darbu izmaksas sastādīs 9-13 miljardus eiro, un tuneļa būvdarbi atmaksāsies pēc 37 gadiem. Eksperti uzskata, ka dienā pa Hyperloop tuneli varēs pārvietoties aptuveni 25 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0