Karavīri uzspridzinājuši 58 mīnas Baltijas jūrā

© Foto : twitter / NBS‏@Latvijas_armijaMācības Open Spirit 2017
Mācības Open Spirit 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūras kara manevru Open Spirit 2017 gaitā Baltijas jūrā tika atrasti 58 sprādzienbīstami priekšmeti, kas saglabājušies kopš Pirmā un Otrā pasaules kara laikiem.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Mācībās Open Spirit 2017 piedalījās desmit valstu jūras kara spēku vienības. Kopīgiem spēkiem Baltijas jūras dibenā tika atrastas un iznīcinātas 58 mīnas, vēsta Aizsardzības ministrija.

Baltijas jūras dzīlēs slēpjas simtiem tūkstošu nesprāgušu mīnu un lādiņu kopš Pirmā un Otrā pasaules kara laikiem. Daudzas munīcijas nogremdēšanas vietas līdz šim nav zināmas, turklāt šos priekšmetus var nest līdzi straumes.

​Operācijas Open Spirit 2017 spēku komandieris Jānis Auce pastāstīja, ka mācību rezultāti ir teicami, taču atzīmēja, ka darbs vēl nav galā, jo jūras dzīlēs vēl atrodams liels skaits lādiņu.

Военно-морские учения Open Spirit 2017 - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji varēs apskatīt kuģus, kuri piedalās Open Spirit 2017

"Ikkatra atrastā un iznīcinātā mīna ir solis pretī kuģošanai drošākai jūrai," — uzsvēra Auce.

Mācības Open Spirit, kuru mērķis ir sprādzienbīstamo objektu meklēšana un neitralizēšana jūrā, šogad noritēja Latvijas teritoriālajos ūdeņos.

Manevros piedalījās 15 kuģi un 5 ūdenslīdēju komandas no Beļģijas, Kanādas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas un Lielbritānijas, kā arī NATO Baltijas eskadra un pretmīnu grupa.

Latviju tajās pārstāvēja pretmīnu kuģi M-04 "Imanta" un M-08 "Rūsiņš", kā arī štāba un apgādes kuģis A-90 "Varonis". Savukārt Latvijas Jūras spēku flagmanis A-53 "Virsaitis" pārstāvēja NATO vienību. 

Ziņu lente
0