Igauņu konservatori piedāvā izsūtīt no Eiropas visus musulmaņus

© Foto : EKREФлаги с символикой Консервативной партии Эстонии
Флаги с символикой Консервативной партии Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar nesenajiem terora aktiem Spānijā un Somijā konservatori piedāvā atjaunot robežkontroli Tallinas ostās un lidostā un izsūtīt no valsts visus musulmaņus.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Martins Helme aicina izsūtīt no valsts visus musulmaņus un slēgt robežas. Šādu paziņojumu viņš izdarījis sakarā ar teroristiskajiem uzbrukumiem Eiropā nedēļas beigās, stāsta Sputnik Igaunija.

"Teroristiskie uzbrukumi šīs nedēļas beigās atkal parādīja, ka islāma terorisms arvien vairāk tuvojas mums. Tāpat mēs uzzinājām, ka Igaunijas ministri tā arī nav tikuši vaļā no multikulturālajām fantāzijām," — teica Helme.

Pēc viņa vārdiem, Igaunijas varas iestādes "konvulsīvi atsakās atzīt, ka islāma terorisma izplatīšanās ir tieši saistīta ar imigrāciju un robežu neesamību".

Pēc viņa viedokļa islāms karo ar Eiropu, tādēļ jāpārstāj baidīties no apvainojumiem par diskrimināciju, jāslēdz robežas un jāizsūta musulmaņi.

"Acīmredzami, ka islāms karo ar Eiropu. Visiem tiem, kuri vēlas vairāk sadarbības Eiropā, ir skaidri jāpasaka: sadarbosimies musulmaņu izsūtīšanā no Eiropas! Ja tas netiks darīts, tad katrai valstij nāksies patstāvīgi sargāt savas robežas un neielaist savā teritorijā imigrantus," — uzskata Helme, kurš aicinājis valdību atjaunot robežkontroli ostās un lidostā.

Iepriekš EKRE iesniedza Rīgikogu piedāvājumu apturēt Igaunijas dalību ES bēgļu izmitināšanas programmā. Vēršanās bijusi saistīta ar biežākiem ziņojumiem par vardarbības gadījumiem migrantu ģimenēs. Taču parlamenta ES lietu komisija neatbalstīja iniciatīvu. Pēc šī jautājuma apspriešanas IeM pārstāvju viedokļa, pozitīvs lēmums par programmas apturēšanu, visdrīzāk, izraisītu "negatīvu uzmanību".

Пешеходная улица Рамбла в Барселоне - Sputnik Latvija
Mediji: Spānijā likvidēti trīs aizdomās turamie teroraktu sarīkošanā

Atgādināsim, ka pēdējo dienu laikā notikuši jau vairāki terora akti – Spānijā 17. augustā un Somijā 18. augustā.

17. augustā, dienas vidū Barselonas tūrisma centrā uz gājēju ielas Rambla mikroautobuss ietriecis cilvēku pūlī. Uzbrukuma rezultātā gāja bojā 14 cilvēki, 130 cietuši, 65 cilvēki joprojām atrodas slimnīcās. Bojāgājušo un ievainoto vidū ir 34 valstu pilsoņi, tostarp no Krievijas – viena sieviete guvusi nelielas traumas. Latvijas pilsoņi nav cietuši.

Atbildību par terora aktu uzņēmās "Islāma valsts".

Dažas stundas pēc uzbrukuma Barselonā Kambrilsas pilsētā, kas atrodas 120 kilometru attālumā, notika jauns terorakts. Teroristi tāpat iebrauca cilvēku grupā, cietuši septiņi cilvēki. Četri teroristi likvidēti, piektais tika ievainots un vēlāk nomira.

18. augustā Somijas pilsētā Turku 18 gadus vecs Marokas pilsonis veica uzbrukumu ar nazi garāmgājējiem. Tirdzniecības laukumu rajonā Puutori un Kaupatori viņš uzbruka diviem garāmgājējiem un, virzoties tālāk, iesitis ar nazi vēl dažiem cilvēkiem. Kopā ievainojumus guvuši 8 cilvēki, divi no viņiem vēlāk nomira no gūtajiem ievainojumiem. Policija klasificēja uzbrukumu kā terora aktu.

Ziņu lente
0