Baltijā sākusies jūras kara mācību Baltron aktīvā fāze

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Manevros piedalās Latvijas, Lietuvas un Vācijas jūras kara spēku pārstāvji.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Lietuvas teritoriālajos ūdeņos un Baltijas jūras ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā sākusies Baltijas valstu ikgadējo starptautisko mācību Baltron Squadron Exercise 17/2 aktīvā fāze.

Mācības BALTRON Squadron Exercise 17/2 sākās vakar un ilgs līdz 11. augustam. Manevros piedalās Lietuva, Latvija un Vācija. Starptautisko macību komandiera pienākumus uzņēmies Lietuvas JKS komandieris Tomass Skurdēnis.

NATO karavīri Emari aviobāzē Igaunijā - Sputnik Latvija
Militārajās mācībās Igaunijā piedalīsies ASV Nacionālās gvardes aviācija

"Mācību aktīvajā fāzē no 8. līdz 11. augustam Baltijas jūrā tiks pilnveidotas Baltijas valstu JKS iemaņas un kuģu jauda: manevrētspēja, sakaru procedūras, notiks artilērijas mācības un aizsardzība no zemūdens mērķiem, glābšanas un meklēšanas mācības," — aģentūra RIA Novosti citē Lietuvas Aizsardzības ministrijas paziņojumu.

Lietuvas Jūras kara spēkus pārstāv štāba kuģis Jotvingis (N42), pretmīnu kuģi Suduvis (M52) un Kursis (M54), patruļas kuģi Aukstaitis (P14) un Selis (P15), glābšanas kuģis Sakiai, kā arī krasta kuteris H21 un nirēju komanda. Latvija mācībām deleģējusi apgādes kuģi Varonis (A90) un pretmīnu kuģi Rūsiņš (M08). No Vācijas mācībās piedalās pretmīnu kuģis Pegnitz (M1090).

Jūnijā Baltijā notika NATO vērienīgās jūras mācības Baltic Operations, jeb Baltops. Manevros piedalījās vairāk nekā 40 karakuģi, 4 tūkstoši karavīru un vairāk nekā 50 lidaparāti no Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Nīderlandes, Lietuvas, Latvijas, Vācijas,  Norvēģijas, Polijas, Lielbritānijas, Zviedrijas un ASV.

Ziņu lente
0