Somu tūristi vairs nemīl tik ļoti Igauniju, krievu un latviešu kļuvis vairāk

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Pāriet pie mediju bankasIgaunija. Tallina
Igaunija. Tallina - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaimiņi no Latvijas un Krievijas vēl aizvien biežāk apciemo Igauniju, nekā citi ārzemnieki.

RĪGA, 4.augusts — Sputnik. Igaunijā viesojošos ārzemju tūristu skaits jūnijā palielinājies par 6%, lielāko daļu viesu vēl aizvien sastāda Krievijas, Latvijas un Somijas iedzīvotāji, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz valsts statistikas departamenta datiem.

Salīdzinājumā ar pērnā gada jūniju Igaunijas viesnīcās apmeties par 8% vairāk tūristu — 372 tūkstoši, no tiem 238 tūkstoši ir ārzemnieki. Iekšējais tūrisms nodemonstrējis 10% kāpumu — citos reģionos pabijušo Igaunijas iedzīvotāju skaits sasniedzis 135 tūkstošus cilvēku.

На палубе парома - Sputnik Latvija
Izmēģinājuma reisā prāmis Helsinki – Rīga pārvedis vairāk nekā trīs tūkstošus pasažieru

Vairāk nekā pusi ceļojumu — 52% uz Igauniju veikuši kaimiņvalstu Somijas, Krievijas un Latvijas iedzīvotāji. Jūnijā Igaunijā viesojušies 92 tūkstoši somu, 16 tūkstoši krievu un 14 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Salīdzinājumā ar pērnā gada jūniju tūristu skaits no šīm trim valstīm palielinājies par 2%, turklāt, tūristu plūsma no Somijas samazinājusies par 5%, taču valstī viesojies par 9% vairāk krievu un par 6% vairāk latviešu.

Vispopulārākā pilsēta ārzemniekiem izrādījusies Tallina — galvaspilsētā jūnijā apmetušies 65% viesu. Ar lielu izrāvienu tai piekāpjas Pērnava (11%), populārāko pilsētu trijnieku noslēdz Tartu (7%).

Turklāt, 76% ārvalstu tūristu ieradušies jūnijā Igaunijā atvaļinājumā, 18% — biznesa mērķos.

Vidējā viesnīcas numura cena jūnijā sastādījusi 39 eiro par nakti, kas ir par četriem eiro vairāk, nekā pērn.

Iepriekš Eurostat saskaitījis, ka latviešu tūristi izrādījušies vistaupīgākie eiropiešu vidū. Ceļojuma laikā uz ārzemēm latvieši tērē 18 eiro diennaktī, laikā, kad tūristi no Luksemburgas uzturēšanās valstī dienā atstāj 128 eiro.

Tūrisma nozares konkurētspējas reitingā The Travel and Tourism Competitiveness Report Igaunija ieņem 37 vietu pasaulē — tā ir visaugstākā pozīcija visu bijušo PSRS valstu vidū.    

Ziņu lente
0