Lietuviešu ražotāji protestē pret ukraiņu konfektēm

© Sputnik / Anar Movsumov / Pāriet pie mediju bankasРабота кондитерской фабрики
Работа кондитерской фабрики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viļņas fabrikas Vilniaus Pergale vadītājs Rolands Janceris atzīmējis, ka konfektes Ukrainā tiek ražotas no lētākām izejvielām, nekā Lietuvā, un tajās ir daudz augstāks cukura un transtauku saturs.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Lietuvas konditorejas izstrādājumu tirgū ievērojami augusi konkurence konfekšu ražotāju vidū, ko provocējusi Ukrainas produkcijas parādīšanās Lietuvas tirgū.

Конфеты компании Рошен - Sputnik Latvija
Konfekšu tirdzniecība Krimā Porošenko var beigties ar lietu par valsts nodevību

Piemēram, Ukrainas kompānija Roshen aktīvi reklamē nefasētās konfektes.

Šī saldumu kategorija tradicionāli ir visai pieprasīta, pie tam pircēji parasti vērtē etiķeti, nevis tās saturu, stāsta Sputnik Lietuva.

Lietuvas uzņēmumi ir sašutuši

Viļņas fabrikas Vilniaus Pergale vadītājs Rolands Janceris norādīja, ka patērētāji ir gatavi pirkt Ukrainā ražoto produkciju, kuras kvalitāte ir ievērojami zemāka salīdzinājumā ar vietējo produktu.

Pēc viņa vārdiem, konfektes Ukrainā tiek ražotas no lētākām izejvielām, nekā Lietuvā, un tajās ir daudz augstāks cukura un transtauku saturs.

Savukārt fabrikas Ruta vadītājs Rolands Pridotkass atzīmēja, ka tirdzniecības tīklu labprātāk pērk lētās ukraiņu konfektes, tāpēc Lietuvas uzņēmumiem rodas ar produkcijas realizāciju saistītas grūtības.

Ukrainas produkcija var radīt alerģisku reakciju

Шоколадная плитка - Sputnik Latvija
Šveices mašīnistus par precizitāti apbalvos ar šokolādi
Daudzu lietuviešu uzņēmēju protesti ir pamatoti – Ukrainā ražotajās konfektēs nereti konstatēti alergēni.

Aprīlī alerģiju radošas vielas tika konstatētas ukraiņu konfektēs "Plūmes un aprikozes ar valriekstiem" (ražotājs: uzņēmums "DN Klassik").

Pārbaudes gaitā noskaidrojās, ka konfektes satur sulfītu (90 mg/kg) un kālija sorbātu, kas uz etiķetes nav norādīti. Sulfīti ir alergēni, tāpēc, ja to saturs produktos pārsniedz 10 mg/kg, tie jānorāda uz etiķetes skaidri salasāmiem burtiem.

Konfekšu realizācija tika apturēta, un piegādātājam nācās pieņemt konfektes no veikaliem.

Jūnija sākumā vairāk nekā tonna Ukrainā ražotu konfekšu tika izņemtas no tirdzniecības, jo par tām nebija sniegta nepieciešamā informācija par alergēnu saturu.

Ziņu lente
0