Eiropas Komisija trīskārt samazinājusi Rail Baltica finansējumu

© Sputnik / Sergey MelkonovDzelzceļa atzarojums Rīga-Sigulda
Dzelzceļa atzarojums Rīga-Sigulda - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Rail Baltica celtniecībai paredzētajiem 110,5 miljoniem eiro 98,4 miljonus saņems Lietuva, aptuveni septiņus miljonus – Latvija un 5,2 miljonus – Igaunija.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Eiropas Komisija pieņēmusi lēmumu dzelzceļa maģistrāles Rail Baltica izbūve piešķirt 110,5 miljonus Baltijas valstu pieprasīto 313,3 miljonu vietā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu rus.err.ee.

Pēc oficiālā lēmuma par līdzekļu piešķiršanu sāksies līgumu parakstīšana ar to saņēmējiem. Līgumi par dotāciju piešķiršanu tiks parakstīti līdz šī gada novembrim.

Eiropas Komisijas preses dienests pastāstīja portālam, ka pieņemts lēmums par 152 svarīgu transporta projektu finansēšanu par kopējo summu 2,7 miljardu eiro apmērā. Uz finansējumu pretendēja 349 projekti par kopsummu aptuveni 7,5 miljardu eiro apmērā.

Rail Baltica projekta vizualizācija - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija piedāvājusi Rail Baltica tikai trešo daļu summas

No Rail Baltica izbūvei paredzētajiem 110,5 miljoniem eiro 98,4 miljonus saņems Lietuva, aptuveni septiņus miljonus — Latvija un 5,2 miljonus — Igaunija.

Iepriekš Igaunijas valsts kontrolieris Alars Karis norādīja, ka saskaņā ar Rail Baltica celtniecības vienošanos Baltijas valstis uzņemas saistības lūgt ES subsīdijas Rail Baltica celtniecībai saskaņā ar maksimālo līdzfinansējuma likmi. Nav zināms, kā projekts tiks finansēts, ja ES subsīdijas tiks samazinātas.

Plānots, ka 730 kilometrus garais dzelzceļš Rail Baltica savienos Rietumeiropas valstis ar Baltijas valstīm un vedīs cauri Varšavai, Viļņai, Kauņai, Rīgai, Tallinai un tālāk — ar prāmja palīdzību — līdz Somijai.

Vienošanās par Rail Baltica izbūvi tika parakstīta Tallinā Baltijas valstu premjerministru tikšanās laikā, ko apmeklēja arī Eiropas padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks. Vienošanās ietver valstu saistības, kas nepieciešamas dzelzceļa maģistrāles celtniecībai. 

Ziņu lente
0