Lietuviešu mašīnu aizdzinēji zog automobiļus Latvijā

© Valsts policijaAutomobiļi. Foto no arhīva
Automobiļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenie automobiļu aizdzīšanas iemesli ir to atkārtota pārdošana, izjaukšana detaļu pārdošanai, un dažreiz izmantošanai noziegumu pastrādāšanā.

RĪGA, 28.jūlijs — Sputnik. Latvijas Valsts policija ziņo, ka valstī uzdarbojas lietuviešu aizdzinēju banda, kuri visbiežāk aizdzen automobiļus uz Lietuvu, vēsta Sputnik Lietuva.

Kaut arī automobiļu aizdzīšanas gadījumu skaits atsevišķos Latvijas reģionos ir samazinājies, statistika liecina, ka kopējais aizdzīšanu skaits valstī palielinās, ziņo "Ļitovskij kurjer".

Музей Райниса и Аспазии в Юрмале - Sputnik Latvija
Aplaupīts Raiņa un Aspazijas muzejs Jūrmalā

Saskaņā ar iegūtajiem statistikas datiem, šogad pirmo sešu mēnešu laikā Latvijā ir aizdzītas 428 mašīnas. Par tādu pašu periodu pērn — 356. visvairāk gadījumu (315) ir Rīgas apkārtnē.

Aizdzīšanas iemesli

Aizdzīšanas iemeslu ir diezgan daudz, taču policija nosauca divus galvenākos. Mašīnas, kuras ir jaunākas par septiņiem gadiem, aizdzen, lai pēc tam tās pārdotu, savukārt vecākas tiek izjauktas detaļu pārdošanai.

Taču, nereti mašīnas tiek nolaupītas ar mērķi sekojošai izmantošanai noziegumu pastrādāšanā.

Policija atzīmē, ka 2017.gadā palielinājies automobiļu zādzību skaits, kuras ir aprīkotas ar Keyless Go sistēmu. Aizdzīto automašīnu topā iekļuva Nissan X TRAIL, Subaru Legacy, Volvo XC, Toyota Rav 4, kā arī daži BMW, Audi un Volkswagen modeļi.

Aizdomās turamā aizturēšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Policija uzsākusi kriminālprocesu automašīnu skandāla lietā

Visbiežāk šīs mašīnas bija 2010.gad aizlaiduma vai pat jaunākas. Detaļām visbiežāk zog vecāka gadagājuma automobiļus. Šeit līderpozīcijas ieņem Audi un BMW, taču var sastapt arī Toyota Avensis, Toyota Corolla и Honda Civic.

Vislielākais pieprasījums tirgū ir mašīnu priekšējiem lukturiem, taču melnajā tirgū var atrast arī dzinēja, šasijas un virsbūves detaļas.

Visbiežāk zagtās automašīnas nepaliek Latvijā. Tās tiek pārdotas ES valstīs, Krievijā un Tadžikistānā. Šobrīd mašīnas visbiežāk tiek aizdzītas uz Lietuvu, kur nelegālās garāžās un autoservisos tās izjauc detaļās autoremonta lietu speciālisti.    

Ziņu lente
0