Igauņus biežāk un ātrāk soda par ātruma pārsniegšanu Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Automobilisti no Igaunijas tagad saņem sodus par ātruma pārsniegšanu Latvijā dažu dienu laikā.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Igaunijas autovadītāji ātruma pārsniegšanas gadījumā Latvijā operatīvi saņems sodu, taču sodīšanas mehānisms tā neapmaksāšanas gadījumos nav izstrādāts, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu rus.err.ee. 

Ātruma kontroles kamera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valsts policija: radari nav samazinājuši ātruma režīma pārkāpumu skaitu

Šobrīd uz Latvijas ceļiem ir uzstādīti 40 stacionāri fotoradari, līdz 2018.gada beigām parādīsies vēl 60. Turklāt, jūnijā Valsts policija paziņoja, ka grasās iegādāties vēl 12 pārvietojamas ātruma kontroles kameras. Kā paskaidroja Igaunijas Autoceļu departamenta Auto reģistra nodaļas priekšnieks Marti Kangurs, ar kameru skaita palielināšanos saistīts sodu skaita pieaugums par ātruma pārsniegšanu, ko pārkāpuši auto īpašnieki no Igaunijas Latvijas teritorijā. 

Latvijas Ceļu policija nosūta pieprasījumu par konkrētas mašīnas īpašnieka datiem ar Igaunijas numuriem uz Igauniju, Autoceļu departaments, balstoties uz Auto reģistra informāciju, sniedz automobiļa īpašnieka datus, kuram arī tiek nosūtīts sods.

"Pieprasījumi ir automātiski, proti, tie nonāk caur īpašu infosistēmu un datu apmaiņas kanāliem," — paskaidroja Kangurgs.

Pateicoties pilnveidotiem elektronisko sakaru kanāliem sodi no Latvijas tagad sasniedz igauņu vadītājus pāris dienu laikā. Taču joprojām nav izstrādāts sodīšanas mehānisms gadījumiem, ja vadītājs ignorē saņemto sodu. Tiek domāts, ka Latvija varētu nodot pārkāpumu Igaunijas tiesai, un, ja tā atzīs sodu, tad to arī patstāvīgi piedzīs.

Bezpajumtnieki - Sputnik Latvija
Slazds uz ceļa: autovadītājus brīdina par krāpniekiem

Datu apmaiņa par CSN pārkāpējiem notiek saskaņā ar Igaunijas ceļa satiksmes likumu. Ar līdzīgu pamatojumu Autoceļu departaments veic datu apmaiņu arī ar citām Eiropas Savienības valstīm.

Starp citu, kā jau rakstīja Sputnik Latvija, ātruma pārsniegšanas radaru skaita pieaugums nav vedis pie pārkāpumu skaita mazināšanās. 2017.gada pirmajā pusgadā vadītājiem par ātruma pārsniegšanu tika izrakstīti sodi 5,5 miljonu eiro apmērā, savukārt kopš radaru darba uzsākšanas brīža 2015.gada februārī – gandrīz 9 miljonu eiro apmērā.

Ziņu lente
0