Lietuvā ražota viltota veļas pulveru produkcija Latvijas vajadzībām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijas cehs tika organizēts pašā Mažeiķu pilsētas centrā, īrētās telpās, kuras atradās viesnīcas pagalmā, ražošana turpinājās apmēram gadu.

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. Lietuvas Mažeiķu pilsētā atrasta viltotas sadzīves ķīmijas, tostarp tādu brendu kā Ariel un Persil, ražošanas cehs, vēsta Sputnik Lietuva.

Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta darbinieki atrada pulvera ražošanas aprīkojumu, plastmasas konteinerus, etiķetes, iepakojumus ar logotipiem. Turklāt, reida laikā tika atrastas ap 2,5 tonnu jau saražotā, iepakotā un ar firmas zīmola Ariel logotipu atzīmētā veļas pulvera, kā arī 2,5 tonnas šķidruma, kurš iepildīts plastmasas pudelēs ar Persil logotipu.

Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Naudas viltotāji Latvijā drīz paliks bez darba

Pēc pētījumu rezultātiem tika konstatēts, ka orģinālais mazgāšanas līdzekļu sastāvs netika ievērots — tā, Ariel ir jābūt pievienota ievērojami vairāk sāls, kas ļautu iegūt vēlamo rezultātu mazgāšanas laikā.

Cehu kompānija organizēja pašā pilsētas centrā, īrētās telpās, kuras atradās viesnīcas pagalmā, ražošana turpinājās apmēram gadu.

Pēc pirmās izmeklēšanas datiem, nelegālā produkcija tika izplatīta valsts tuvējos rajonos, daļa no tās tika transportēta uz Latviju.

Latvijas produkcijas zemās kvalitātes jautājums rodas jau ne pirmo reizi. Iepriekš Slovākijas Patērētāju tiesību aizsardzības asociācijas pētījums pierādīja, ka Austrumeiropas valstīm tiek piegādātas zemākas kvalitātes vai otršķirīgas preces. Izdevuma Kas Jauns žurnālisti salīdzināja cenas Rietumeiropas un Latvijas tirdzniecības centros un nonāca pie secinājuma, ka par sliktākas kvalitātes preci latvieši ir spiesti maksāt vairāk.

Eiro banknotes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvas policija konfiscējusi 3,5 miljonus viltotu eiro

Tā, piemēram, zobu pastas iepakojums ar apjomu 75 mg Rimi veikalā maksā 8,29 eiro, savukārt vācu Real divi tādi paši iepakojumi ar 26% atlaidi izmaksās 3,79 eiro.

Pirms tam Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusēvičs paziņoja, ka ražotāji piegādā Rietumvalstu tirgiem labākas kvalitātes un dārgāku produkciju tā iemesla dēļ, ka tur auditorija ir maksātspējīgāka, taču pētījums noraidīja to pašu preču dārgo cenu rietumvalstīs.

Atšķiras ne tikai kosmētikas vai sadzīves ķīmijas, bet arī produktu kvalitāte. Pēc vietējo mediju viedokļa, šķirot cilvēkus uz "pirmās" un "otrās" šķiras eiropiešiem ir vienkārši apvainojoši un negodīgi.    

Ziņu lente
0