Lux Express papildina starptautisko reisu sarakstu

© Sputnik / Вадим АнцуповLux Express
Lux Express - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijas vadītāja atzīmēja, ka pasažieri izvēlas autobusu automobiļa vietā, jo mūsdienīgi ērtie autobusi ļauj pavadīt laiku ceļā komfortabli un lietderīgi.

RĪGA, 4.jūlijs — Sputnik. Igaunijas autobusu kompānija Lux Express no šīs nedēļas paplašina autobusu satiksmi maršrutos Tallina-Rīga, Rīga-Viļņa un Rīga-Minska, vēsta Sputnik Lietuva.

Sarakstā tiks pievienoti jauni izbraukšanas laiki, turklāt maršrutā Tallina-Rīga pasažieru vietu skaits palielināsies par 16%, vēsta "Baltijskij kurs".

airBaltic. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
airBaltic veiks pirmo reisu no Rīgas uz Liepāju

Izmaiņas saistītas ar pasažieru skaita palielināšanos starptautiskajos reisos un autobusu transporta popularitātes pieaugumu, kā arī ar jaunu autobusu parādīšanos Lux Express Lounge maršrutā Tallin-Rīga.

Autobusu kustība starp Tallinu un Rīgu kļūs intensīvāka, un autobusu kustību sarakstā parādīsies divi papildus reisi no abām pilsētām, tāpat izmainīsies arī daži izbraukšanas laiki.

Lux Express komercdirektore Kristīna Mehika pastāstīja, ka šodien sabiedriskā transporta pasažieri gaida ne tikai pakalpojumu kvalitāti, bet arī vēlās izvēlēties vispiemērotāko izbraukšanas laiku, nevis plānot savu dienu, izejot no autobusu kustību grafika.

Tāpat viņa pastāstīja, ka autobusu kompānijas konkurē vispirms ar automobili, nevis savā starpā, un pasažieru skaits aug, pirmkārt, to cilvēku dēļ, kuri izlemj atstāt auto mājās un doties braucienā ar sabiedrisko transportu.

Kompānijas vadītāja atzīmēja, ka pasažieri izvēlas autobusu automobiļa vietā, jo mūsdienīgi ērtie autobusi ļauj pavadīt laiku ceļā komfortabli un lietderīgi.

Rusline - Sputnik Latvija
Krievijas aviosabiedrība atklājusi jaunu reisu Rīga – Maskava

Viņa piebilda, ka sakarā ar biznesa pasažieru skaita pieaugumu, maršrutā Tallina-Rīga viņi palielināja vietu skaitu īpaši ērtā un privātā autobusa daļā Lounge par 16%, un tieši pastāvīgais biznesa klientu pieaugums deva viņiem drosmi šo investīciju īstenošanai.

Šovasar Lux Express atjauno savu autobusu parku ar sešiem jauniem, izgatavotiem pēc speciāla pasūtījuma autobusu modeļiem Lounge. Tie pārvadās pasažierus reisos Tallina-Rīga un Tallina-Pēterburga.

Jaunie Lounge autobusi atbilsts visiem pēdējās paaudzes transporta standartiem: tie ir ne vien komfortabli pasažieriem, bet arī nenodara kaiti ekoloģijai.

Tā, to izmešu līmenis atbilst sešiem emisijas Eirostandartiem, un degvielas patēriņš sastāda 26 litrus uz 100 kilometriem. Jaunie Lounge autobusi izgatavoti pēc speciāla Lux express pasūtījuma, tajā ir 45 pasažieru vietas, tai skaitā 15 vietas īpaši komfortablā daļā, kurā sēdvietas izvietotas pēc principa 2+1.

Bombardier CS300, airBaltic. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Internets lidojuma laikā drīz arī Latvijā

Atgādināsim, ka Lux Express ir Igaunijas kompānija, kura veic starppilsētu autobusu pārvadājumus uz Eiropas Savienības, Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas teritorijas ar tirgus markām Lux Express un Simple Express. Kopš 2006.gada kompānijas valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora amatu ieņem Hannes Sārpu.

Kompānijas autobusu parkā ir gandrīz 80 autobusi, kuru vidējais vecums sastāda 2,7 gadus. 2015.gadā Lux Express investēja autobusu parka atjaunošanā gandrīz 10 miljonus eiro, un 2016.gadā vēl četrus miljonus eiro. Šodien kompānijā strādā vairāk nekā 300 vadītāju.    

Ziņu lente
0