Lietuvā NATO karavīri alkohola reibumā sarīkojuši kautiņu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija ziņo, ka incidenta laikā karavīri bijuši ģērbušies civilā, incidents noticis ārpus dienesta laika. Patlaban rit pirmstiesas izmeklēšana.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Četri Lietuvā dislocētie Vācijas bruņoto spēku karavīri piektdienas naktī Jonavas pilsētā cietuši kautiņā. Karavīri bija iereibuši, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Lietuvas policijas preses dienestu.

"Kautiņa laikā Jonavā cietuši četri Lietuvā dislocēti vācu karavīri alkohola reibumā," — teikts ziņojumā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka konflikts noticis piektdienas naktī, un patlaban karavīriem nepieciešama ambulatora ārstēšana.

Mīnu traleris Sakala (pa kreisi) - Sputnik Latvija
NATO kuģis pārvadājis kontrabandas cigaretes un alkoholu

Policijas darbinieki piebilda, ka incidenta laikā karavīri bijuši ģērbušies civilā, incidents noticis ārpus dienesta laika. Patlaban rit pirmstiesas izmeklēšana.

2016. gada jūlijā NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums izvietot četrus starptautiskos bataljonus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Polijā. To formēšanu uzņēmās Lielbritānija, Vācija, Kanāda un ASV. No 2017. līdz 2018. gadam Lietuvā dienēs vairāk nekā 1200 karavīri. 2017. gadā tie būs karavīri no Vācijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Beļģijas un Luksemburgas, nākamgad — karavīri no Horvātijas un Francijas. Iepriekš Lietuvā ieradušies 200 karavīri no Novēģijas. NATO starptautiskajā bataljonā Lietuvā līdz ar Norvēģijas kontingentu dislocēti 450 vācu, 100 beļģu un 250 holandiešu karavīru.

Ziņu lente
0