Trauksme kabatā: lietuvieši saņems īsziņas par ārkārtas gadījumiem

© Foto : pixabay.com / stevepbViedtālrunis. Ilustratīva fotogrāfija
Viedtālrunis. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņas par iespējamām ārkārtas situācijām, draudiem vai briesmām varēs saņemt visi valsts iedzīvotāji, tostarp tūristi, kuri atradīsies uz Lietuvas teritorijas.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Lietuvas iedzīvotāji, kuri savos mobilajos tālruņos aktivizējuši tīkla pārraides funkciju, sākot ar šodienu varēs saņemt brīdinājuma īsziņas par iespējamām ārkārtas situācijām, draudiem vai briesmām, neatkarīgi no tā, kāda tipa mobilos tīklus viņi izmanto, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Ugunsdrošības un glābšanas departamentu.

Lai nodrošinātu brīdinošo paziņojumu ātro pieeju iedzīvotājiem un nodrošināt pieeju un jauno mobilo sakaru tehnoloģiju ieviešanu, Iekšlietu ministrijas Ugunsdrošības un glābšanas departaments (PAGD) veica sabiedrības apziņošanas funkcionālo iespēju un informācijas sistēmas 4G tīklos paplašināšanu. Vienlaikus īsziņas tagad varēs saņemt visi izvēlētā apgabala iedzīvotāji, kā arī ārzemju pilsoņi, kuri atrodas Lietuvā. Līdz šim brīdinošās īsziņas tika sūtītas tikai 2G/GSM un 3G/UMTS tīklos.

Spāņi demonstrēja jaunumu – saulesbrilles pašiņu uzņemšanai - Sputnik Latvija
Video
Spāņi demonstrēja jaunumu – saulesbrilles "pašiņu" uzņemšanai
Iedzīvotāju brīdināšanas un apziņošanas sistēma tiks iekļauta visu triju Lietuvas mobilo sakaru nodrošinātāju sakariem — Bite Lietuva, Tele2 Lietuva un Telia — 2G (GSM), kā arī 3G (UMTS).

"Tas ir liels solis iedzīvotāju brīdināšanas un apziņošanas sistēmā. Datu pārraides ātrums un pieeja interneta pakalpojumiem stimulē ātru informācijas sistēmas attīstību un paredz pēc iespējas ātrāku esošās sistēmas paplašināšanu 4G tīklā. Turpmāk iedzīvotāji varēs saņemt brīdinošas īsziņas par gaidāmām katastrofām neatkarīgi no tā, kādi tīkli ir pieejami viņu mobilajiem telefoniem. Tas ļaus viņiem justies drošākiem. " saka PAGD direktors Kjastus Lukošis.

Šodien, 1.jūnijā, tika veikta PAGD pārbaude. Turpmāk tā tiks veikta plkst. 10:00 katra mēneša pirmajā darba dienā. Šajā laikā valsts iedzīvotājiem būs iespēja pārliecināties, ka viņi atbilstošā kārtībā ir pieslēgti pie tīkla un saņem ziņojumus.

Protams, valsts ārkārtas stāvokļa gadījumā valsts iedzīvotāju brīdināšanai var tikt ieslēgtas trauksmes sirēnas.

Ziņu lente
0