Viļņa informē, ka valstī patvērumu atraduši divi geji no Čečenijas

© AFP 2023 / Ilmars ZNOTINSLietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs
Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs informējis, ka valsts izsniegusi vīzas divām personām no Čečenijas, kuri izjutuši vajāšanu savas netradicionālās seksuālās orientācijas dēļ.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs trešdien pavēstījis, ka Lietuvā ieradušies divi Čečenijas iedzīvotāji, kuri, pēc viņa vārdiem, esot vajāti savas seksuālās orientācijas dēļ, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras BNS sniegto informāciju.

"Es varu apstiprināt, ka esam izsnieguši vīzas divām personām no Čečenijas, kuri jutuši vajāšanu savas seksuālās orientācijas dēļ," — aģentūrai pastāstījis Lietuvas ārlietu ministrs.

Politiķis piebildis, ka visas "darbības Lietuva apspriež ar sabiedrotajiem, jo šajā jautājumā piedalās arī citas valstis.

Флаг ЛГБТ на флагштоке - Sputnik Latvija
Putins lūgs iekšlietu ministru un ģenerālprokuroru pārbaudīt situāciju ar gejiem Čečenijā
Aprīļa sākumā preses izdevumā "Novaja gazeta" tika publicēts materiāls, kurā tika klāstīts par netradicionālas seksuālās orientācijas cilvēku masveida arestiem Čečenijā. Republikas vadītāja preses sekretārs Alvijs Karimovs noliedza avīzes sniegtās ziņas, un Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka nav ne mazākā pamata neticēt informācijai par to, ka nekāda homoseksuālistu vajāšana Čečenijā nav novērota, ko Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs sniedza sarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Krievijas pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Tatjana Moskaļkova pavēstīja, ka saņēmusi no izdevuma informāciju par cilvēkiem, kuri esot represēti netradicionālās seksuālās orientācijas dēļ, un vērsusies ar to pie Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītāja.

Ziņu lente
0