Lietuvas karavīri apmainījuši siļķi un bietes pret hamburgeriem un lazanju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Aizsardzības ministrijai kļuva zināms, ka karavīri sapņo par biezpienu, zviedru frikadelēm un spageti ar Boloņas mērci, tāpēc karavīru ēdienkarte tika mainīta.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Lietuvas Aizsardzības ministrija uzdeva jautājumu karavīriem par to, kādai ēdienkartei viņi dod priekšroku, un mainīja ēdienkarti, raksta Sputnik Lietuva.

Pēc aptaujas rezultātiem no karavīru ēdienkartes pazuduši ēdieni no siļķes, aknām, bietēm, kā arī ēdieni ar rozīnēm.

Dārzeņi un augļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvas armija ņems vērā karavīru veģetāriešu vajadzības

Tagad Lietuvas militārās ēdnīcās parādīsies sausās brokastis, lazanja, hamburgeri, makaroni ar Boloņas mērci, biezpiens ar zaļumiem, sautējums ar asiem pipariem, zviedru frikadeles un daudzi citi ēdieni.

Kareivju brokastis sola kļūt daudzveidīgākas: tie, kuri negribēs sākt dienu ar hamburgeriem, varēs izvēlēties sausās brokastis, vārītas olas, konservētus augļus un dārzeņus, dažādas sulas, kafiju vai tēju.
Lietuvā izvietotā NATO bataljona karavīri ēdīs to pašu: aprīļa beigās Lietuvas valdība atbalstījusi Aizsardzības ministrijas priekšlikumu ieviest vienotu ēdienkarti ārvalstu sabiedrotajiem un Lietuvas karavīriem.

Pēc vienotās ēdienkartes ieviešanas karavīru uztura izmaksas sastādīs 240 eiro, nevis 180 eiro. karavīru ēdienkartes maiņa izmaksās 4,8 miljonus eiro.

Ziņu lente
0