Igaunijas deputāte: ja vēlies kļūt par līderi, pastāsti savas domas Sputnik Igaunija

© Sputnik / Вадим АнцуповIgaunijas parlamenta deputāte Olga Ivanova
Igaunijas parlamenta deputāte Olga Ivanova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šādu padomu jokojot deva Igaunijas parlamenta deputāte Olga Ivanova, kad igauņu mediji sacēla skandālu par viņas interviju Sputnik Igaunija pie Bronzas karavīra.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Vakar Tallinā saskaņā ar tradīciju pie pieminekļa Otrajā pasaules karā kritušajiem, kas tautā iedēvēts par Bronzas kareivi, nolika ziedus vēstnieki, veterāni, sabiedriskie darbinieki un politiķi. Sputnik Igaunija lūdza viņus sniegt komentārus un pastāstīt, ko viņiem nozīmē šie svētki un kāpēc viņi ar ziediem ieradušies Karavīru kapos.

Ar šo jautājumu žurnālisti vērsās arī pie Igaunijas parlamenta deputātes, centristes Olgas Ivanovas, kura piekrita pastāstīt savas domas. "Mums visiem ir jāpatur prātā kara mācības, jo tas ir ļaunākais, kas ar mums var notikt. Kā maza bērna māmiņa, es gribētu, lai mūsu dzīve noritētu zem mierīgām debesīm," — atbildēja Ivanova.

Igaunijas prese - Sputnik Latvija
Viedoklis
Skandāls Postimees: vārda "brīvība" pēc pasūtījuma

Šis dabiskais žurnālista solis un politiķes saprātīgā un miermīlīgā atbilde kaut kāda iemesla dēļ piesaistīja vietējo mediju uzmanību, un tie vērsās pie deputātes pēc paskaidrojumiem.

Ivanova pavēstīja, ka nesaskata atšķirību starp medijiem, tāpēc uzskata par vajadzīgu sarunāties ar visiem žurnālistiem, kuri pie viņas vēršas. Tāds ir viņas viedoklis par demokrātiju un vārda brīvību. Pie tam savas domas šajā jautājumā politiķe atklāti paudusi arī iepriekš, pretēji viņas partijas biedrei, Mailei Repsai, kura deva interviju portālam, taču pēc tam mēģināja to noliegt.

Politiķu iebildumi

Toties parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs, partijas IRL biedrs Marko Mihkelsons politiķei nepiekrīt. Savā lapā Facebook uzrakstījis pretrunīgu publikāciju par to, ka parlamenta loceklis, protams, var izvēlēties, kā rīkoties, tomēr premjerministra frakcijas vadošajam loceklim ar Sputnik Igaunija runāt neklājas. Un runa pat neesot par to, kādas domas pauž politiķis, bet gan par to, ka, pēc Mihkelsona domām, Sputnik atļaujoties publicēt nepareizu informāciju. Igaunijā to dēvē par Krievijas propagandu.

Informācijas aģentūra TASR. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Varasiestādes Slovākijā izvēlas klientus ziņu aģentūrām

Mihkelsona izteikumi radīja EP deputātes Janas neizpratni, un viņa savā lapā norādīja: "Lūk, kāds ir jaunais demokrātijas līmenis — Olgas Ivanovas intervijas saturam nav nozīmes, svarīgs ir pats fakts. Neiedomājami." Viņa uzsvēra, ka pati nākotnē sniegs intervijas visiem, kas to palūgs.

Starp citu, arī premjerministrs Jiri Ratass paspējis izteikties savā lapā: "Pēdējā laikā ienaidnieka propaganda un pret demokrātisko sabiedrību vērstās darbības kļūst aizvien manāmākas, un tā pazīmes mēs redzam daudzās pasaules valstīs. Diemžēl arī Igaunijā," — raksta politiķis.

Viņš atzīmēja, ka Eiropas Parlaments savā rezolūcijā Sputnik nodēvējis par "pseidoziņu aģentūru", tāpēc valdības locekļi un valsts iestādes nesniedz interviņas portālam. To pašu viņš solīja atgādināt arī Olgai Ivanovai.

Ivanova, atbildot uz pretenzijām, publicēja Facebook lapā dienas joku: "Labs padoms politiķiem — dod interviju Sputnik, un no tevis iznāks krievu spārna ideologs un līderis. (Manuprāt, nav slikti)."

Ziņu lente
0