Lietuva apgalvo, ka Krievija 24 stundu laikā varētu uzbrukt Baltijas valstīm

© SputnikЛитовский флаг перед картой страны
Литовский флаг перед картой страны - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas specdienesti apgalvo, ka jau šogad Krievija varētu uzbrukt Baltijas valstīm. Šim nolūkam Krievijai būšot vajadzīgas 24-48 stundas.

RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Kopš pagājušā gada Valsts drošības departaments un Aizsardzības ministrijas drošības dienestu departaments sagatavo pārskatu par nacionālās drošības apdraudējumu. Šī gada pārskats sastāv no 38 lappusēm. Dokumentā ir norādīti galvenie draudi republikai, lielākā daļa to starpā nāk no Krievijas, it īpaši no septembrī plānotājām Baltkrievijas un Krievijas militārajām mācībām "Rietumi 2017", vēsta RIA Novosti.

"Iespējams, ka mācību scenārijā paredzēts militārais konflikts ar NATO, jo daļa mācību notiks blakus Lietuvai, nav izslēgta tīšu vai nejaušu incidentu iespēja," – turklāt teikts ziņojumā.

Pārskata autori ir pārliecināti: Krievijai ir iespēja sākt militārās darbības pret Baltijas valstīm. "Krievija jau šogad varētu 24-48 stundu laikā sākt kara darbības pret Baltijas valstīm," – uzsvērts dokumentā.

Daņila Kozlovskis filmā Vikings - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Svešais starp savējiem": kā ārvalstu kino apdraud Lietuvas nacionālo drošību

Pie tam Baltijas valstīs pie Krievijas robežas ir dislocēti NATO armijas bataljoni. Alianse regulāri veic manevrus reģionā. Pēc Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītāja Sergeja Šoigu teiktā, NATO grupējums pie Krievijas rietumu robežām desmit gadu laikā pieaudzis astoņkārt.

Starp Lietuvas apdraudējumiem dokumentā īpašu vietu ieņem sadaļa, veltīta Krievijas izlūkošanas darbībai. "KF FDD darbinieks Sergejs Kuļešovs aktīvi vervē Lietuvas pilsoņus, kuri dodas uz Kaļiņingradas apgabalu," – teikts ziņojumā. Baltijas republikas iedzīvotājiem, gadījumā ja viņi satiksies ar Kuļešovu, ieteikts vērsties valsts drošības departamentā.

Krievija vairākkārt paziņojusi, kā apgalvojumi par to, ka Krievija varētu apdraudēt Baltijas valstu identitāti, ir nepamatoti. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nosaucis tos par absurdiem.

Ziņu lente
0