Igauņu karavīri atdos kazarmas ārzemju kareivjiem un paši dzīvos teltīs

© Sputnik / Оксана ДжаданTelšu pilsētiņa. Foto no arhīva
Telšu pilsētiņa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tapas armijas bāzē Igaunijā nav pabeigtas trīs kazarmas NATO bataljona karavīriem, tāpēc karadienestā iesauktie puiši ir atdevuši viņiem savas kazarmas un paši dzīvos telšu nometnē.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Aptuveni 600 karadienestā iesauktie karavīri būs spiesti pārvākties uz telšu nometni, lai atbrīvotu telpas gaidāmā NATO bataljona karavīriem, vēsta Sputnik Igaunija.

"Patlaban sākusies tā saucamo apvidus mācību aktīvā fāze. Kamēr trenēsimies mežos, mūsu ārvalstu kolēģi apmetīsies kazarmās, kur mīt karadienestā iesauktie kareivji. Pagaidu nometne paredzēta 600 cilvēkiem. Teltīs novietos gultas, būs virtuve un sanitārās ērtības. Apstākļi būs labāki nekā parastajā nometnē," — pastāstīja 1. kājnieku brigādes komandieris Mati Tikerpu.

Совместные учения канадских и латвийских солдат - Sputnik Latvija
Kanādas lielā bataljona nelielās grūtības

Pagājušajā nedēļā Igaunijā ieradās 130 karavīri no Lielbritānija. Patlaban Igaunijā dislocēti 710 NATO karavīri, un aprīļa pirmajā pusē valstī ieradīsies aptuveni 800 karavīri un virsnieki no Lielbritānijas un 300 kareivji no Francijas.

Tapas armijas bāzes teritorijā tiek būvētas trīs kazarmas Igaunijā dislocēto ārvalstu karavīru vajadzībām. Plānots, ka tās būs gatavas ekspluatācijai vasaras beigās vai rudens sākumā. Rudenī poligona teritorijā parādīsies 16 jauni objekti — dzīvojamie kompleksi, garāžas, lielākā armijas ēdnīca valstī, kā arī darba telpas.

Ziņu lente
0