"Nemirstīgais pulks" Tallinā būs

© Sputnik / Вадим Анцупов"Nemirstīgais pulks" Tallinā
Nemirstīgais pulks Tallinā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no gājiena "Nemirstīgais pulks"organizatoriem Sergejs Čauļins Sputnik Igaunija pastāstīja, ka pasākuma reģistrēšana Igaunijas Republikas policijas un robežsardzes departamentā noritēja ne visai gludi.

RĪGA, 21.marts — Sputnik. Policijā pagaidām nevēlas reģistrēt trīs atbildīgās personas viena pasākuma organizēšanai, vēsta Sputnik Igaunija.

Lai izvairītos no pērna gada sižeta atkārtošanās, kad policija pēdējā brīdī aizturēja organizatoru, apvienības "Krievijas tautieši" vadītāji plānoja reģistrēt trīs pasākuma organizatorus. Gadījumā, ja tiks arestēts viens vai pat divi no viņiem, vismaz viens paliks, lai vadītu gājienu. Taču policijā pagaidām uzstāj, ka reģistrēs tikai vienu "Nemirstīgā pulka" gājiena organizatoru.

Šo lomu uzņēmās Sergejs Čauļins. Tāpat organizatoriem paredzēts apspriest ar policiju gājiena maršrutu.

"Pasākums jebkurā gadījumā notiks. Lieta tajā, ka mēs gribam visus jautājumus atrisināt ar varas iestādēm savlaicīgi, saskaņot maršrutu, laiku, ievērot varasiestāžu prasības, lai mums nerastos nekādas problēmas. Taču "Nemirstīgais pulks" notiks jebkurā gadījumā," — skaidroja Sergejs Čauļins.

2016.gadā Policijas un robežsardzes departamenta Ziemeļu prefektūras prefekts, policijas pulkvedis Kristians Jani divas dienas pirms Uzvaras dienas aizliedza "Nemirstīgā pulka" gājienu.

Nemirstīga pulka dalībnieki Ņujorkā - Sputnik Latvija
"Nemirstīgā pulka" dalībnieki Ņujorkā palaida debesīs baltas "dzērves"

Tad oficiālo pasākuma organizatoru Dmitriju Linteru 9.maija rītā negaidīti arestēja Igaunijas Drošības policija (KaPo).

Taču 9.maija vakarā gājiens tomēr notika, un "Nemirstīgā pulka" dežūrējošos Sergeju Seredenko, Sergeju Meņkovu, Alekseju Jesakovu, Sergeju Čauļinu un Alanu Hantu policija apsūdzēja par Sabiedriskās kārtības likuma pārkāpumiem, kas nosaka sabiedrisko pasākumu norises kārtību Igaunijā un par to paredzētos sodus.

Jau 2017.gada 22.februārī, Harjūmas apgabala tiesa atcēla apsūdzību pret "Nemirstīgā pulka" dežūrējošajiem, kā arī policijas izrakstītos sodus.

"Nemirstīgais pulks" notiks 9.maijā Tallinā. Kā ziņo gājiena organizatori, "Nemirstīgais pulks" Tallinā plāno sākt savu gājienu 9.maija plkst. 17:30 no Odra ielas (pie 8.,10. un 12. mājas, pretī autoostai), tālāk virzoties pa Filtri ielu līdz Kara kapsētai (Filtri, 14). Kara kapsētā plānota svētku piemiņas ziedu nolikšana pie Otrajā pasaules karā kritušo pieminekļa (tautā iedēvēts par Bronzas zaldātu).

Ziņu lente
0