Igaunija un Somija kopīgi iepirks Samsung haubices

© JUNG YEON-JE / AFPГаубица K9 Thunder
Гаубица K9 Thunder - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somija gatavojas nomainīt lielākoties Padomju Savienībā ražotos pašgājējlielgabalus un iegādāties jaunus, iespējams, no Dienvidkorejas.

RĪGA, 4. februāris – Sputnik. Igaunija nolēmusi pievienoties Somijas rīkotajam iepirkumam un iegādāties vismaz 12 Dienvidkorejā ražotas haubices "K9 Thunder", kas Igaunijas bruņoto spēku rīcībā nonāks līdz 2021. gadam, informē LETA.

Iepērkot pašgājējlielgabalus, ir svarīgi vienā iepirkumā iekļaut šādu ieroču sistēmu uzturēšanu un personāla apmācību, aģentūrai BNS janvārī paziņoja Igaunijas Aizsardzības investīciju centra vadītājs pulkvedis Rauno Sirks.

"Mūsdienās visas haubices ir ļoti labas, bet mums ir ļoti svarīgi, lai tehniskās apkopes bāze atrastos tuvu mums," – viņš skaidroja.

Somija gatavojas nomainīt lielākoties Padomju Savienībā ražotos pašgājējlielgabalus un iegādāties jaunus, iespējams, no Dienvidkorejas. Pērnā gada beigās Somijas bruņotie spēki izmēģināja Dienvidkorejas kompānijas "Samsung Techwin" ražotās haubices "K9 Thunder".

Somijas aizsardzības ministrs Jusi Nīniste aicināja Igauniju kopīgi piedalīties haubiču iepirkumā, decembrī ziņoja Somijas laikraksts "Helsingin Sanomat".

Somija un Igaunija iepriekš kopīgi ir iepirkušas vidēja darbības rādiusa radarus.

Ziņu lente
0