Lietuvā slēgts raidījums "Uzmini melodiju" nacistiska sveiciena dēļ

© CC BY-ND 2.0 / DavidПросмотр телевизионных программ
Просмотр телевизионных программ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdienas vakarā programmas ieraksta laikā lietuviešu aktrise uzminēja ebreju izcelsmes komponista Simona Donskova dziesmu un pacēla roku nacistu sveicienā.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Lietuvas valsts telekanālā LRT slēgta izklaides programma "Uzmini melodiju", kad viena no raidījuma dalībniecēm – Lietuvas teātra un kino aktrise Asta Baukute ēterā demonstrēja nacistu sveicienu, informē RIA Novosti, atsaucoties uz kanāla LRT ģenerāldirektora vietas izpildītāja Rimvida Palecka teikto.

Viņš paskaidroja, ka piektdienas vakarā programmas ieraksta laikā lietuviešu aktrise uzminēja ebreju izcelsmes komponista Simona Donskova dziesmu un pacēla vienu roku nacistu sveicienā, bet ar otru pieskārās pie virslūpas un skaļi iesaucās "ebrejs". Programmas uzņemšanas laikā tās vadītāji uz incidentu nereaģēja, jo uzskatīja, ka šie kadri nenokļūs ēterā, jo ritēja šova ieraksts.

"Kad uzzināju par programmas "Uzmini melodiju" epizodi un ar to saistītajiem komentāriem, noskatījos (minētos kadrus – red.). Esmu šokēts. Tāda izturēšanās neatbilst LRT propagandētajām vērtībām. Kā atbildīgais par kanāla programmām un ģenerāldirektora vietas izpildītājs lūdzu piedošanu mūsu skatītājiem. Par šo incidentu informēts ģenerāldirektors, kurš pieņēma lēmumu nekavējoties pārtraukt programmas demonstrāciju. Pārraide jau ir dzēsta no LRT mediatēkas," – teica Paleckis žurnālistiem.

Vakar aktrise Asta Baukute komentēja savu uzvedību portālā Delfi. "Ja jūs uz līdzenas vietas meklējat konfliktus, meklējiet tos citviet. Tā ir izklaides programma, nevis politiska," – teica aktrise. Viņa atzina, ka programmas slēgšana viņu ir pārsteigusi.

Asta Baukute ir Lietuvas teātra un kino aktrise, sabiedriska un politiska darbiniece. 2008. gadā viņa bija "Lietuvas austošās nacionālas partijas" locekle. Par aktīvu radošo darbu teātrī 2008. gadā Lietuvas Kultūras ministrija viņu apbalvoja ar "Zelta skatuves krustu".

Ziņu lente
0