Palangu gaida klusa Jaungada nakts

© Ian BrittonNakts Palangā. Foto no arhīva
Nakts Palangā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Palangā Jaungadā tūristu skaits gaidāms krietni mazāks nekā pērn, jo gadu mija iekrīt uz nedēļas nogali.

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Lietuvas lielākajā kūrortpilsētā Palangā šogad gaidāmas rāmas Jaungada svinības, jo viesu no valsts lielākajām pilsētām būs mazāk nekā ierasts šajā gada laikā, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz laikrakstu "Verslo žinios".

Laikraksts norādīja, ka Palangas viesu izmitināšanas sektora pārstāvji ir pārliecināti, ka kūtrā tūristu aktivitāte gadumijā ir saistāma ar to, ka šogad 31. decembris un 1. janvāris ir nedēļas nogales dienas un cilvēkiem nav papildu svētku brīvdienu.

Autobuss. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vecgada un Jaungada dienās sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas
"Pērn cilvēki jau novembrī rezervēja viesnīcas numuriņus, un nedēļā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu praktiski nebija brīvu vietu. Jaungads bija piektdienā, kam sekoja vēl divas brīvdienas. Šogad viesnīcās vēl ir pieejami daudzi numuri, jo, teiksim, brauciens no Viļņas, lai paliktu kūrortā vienu nakti, neatmaksājas," "Lietuvos žinios" teicis Palangas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāvis Darjus Miklovs.

Vietējās viesu izmitināšanas pakalpojumu sniedzēju organizācijas "Svetingas seimininkas" vadītāja Irena Švaniene arī sacīja, ka šogad situācija ir sliktāka nekā jebkad iepriekš. Viņa atzina, ka rezervāciju skaits ir krasi krities, ko varētu saistīt ar papildu brīvdienu trūkumu.

Ziņu lente
0