Lietuvas premjers iestājās pret Ziemassvētku brīvdienām

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasJaungada eglīte. Foto no arhīva
Jaungada eglīte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brīvdienas starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu valstij ir pārāk dārgs prieks. Lietuvas valsts iestāžu darbinieki nevar to atļauties, uzskata Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis.

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Lietuvas premjers Sauļus Skvernelis uzskata, ka valsts nevar atļauties garas Ziemassvētku brīvdienas, raksta Sputnik Lietuva.

Pēc Skverneļa teiktā, privātajā sektorā bieži nestrādā nedēļu starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu, jo šajā laikā atpūšas partneri citās valstīs. Bieži darbinieki ņem atvaļinājumus starpsvētku periodā.

Autobuss. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vecgada un Jaungada dienās sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas

"Runājot par valsts sektoru, mēs šādu greznību (Ziemassvētku brīvdienas) nevaram atļauties. Nedēļa valstij ir diezgan dārgs un ilgs prieks," — viņš teica.

Pēc viņa teiktā, iespējams, vajadzētu pāriet pie kārtības, kad darbdienas starp brīvdienām būtu pārceltas uz nedēļas nogalēm.

"Parasti tāda diena ir vairāk laika pavadīšana darba vietā nekā īsts darbs. Varbūt ir vērts atgriezties pie pārcelšanas, pie garām brīvdienām un pie pārcelšanas uz tuvāko sestdienu. Domāju, ka vairumam cilvēku tas būtu pieņemams," — teica premjerministrs.

Līdz 2012. gadam darba dienā, ja tā iekrita starp brīvdienām, ar valdības lēmumu tika pārcelta uz tuvāko sestdienu. Vēlāk valdība nolēma neko nemainīt, jo tas traucētu stabilu uzņēmumu un iestāžu darbu.

Ziņu lente
0