"Rail Baltica" var būt lietderīga Ķīnas kravu transportēšanai uz Eiropu

© Sputnik / Sergey MelkonovDzelzceļš. Foto no arhīva
Dzelzceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Baibas Rubesas teiktā, "Rail Baltica" nodrošinās savienojumus ar tiem Eiropas transporta koridoriem, kuriem var būt nozīmīga loma Ķīnas kravu pārvadājumu nodrošināšanā.

RĪGA, 6. novembris — Sputnik. ""Rail Baltica" var spēlēt nozīmīgu lomu Ķīnas kravu transportēšanā uz Eiropu," — citē aģentūra LETA AS "RB Rail" valdes priekšsēdētājas Baibas

Krievijas Intermodālās loģistikas asociācijas izpilddirektors Aleksandrs Ļisins - Sputnik Latvija
Intervija
Eksperts: projekts Rail Baltica vajadzīgs NATO karavīru pārvadāšanai nevis kravu transportam

Rubesas paziņojumu ''16+1'' valstu biznesa foruma paneļdiskusijā par transportu un loģistiku.
Rubesa iepazīstināja diskusijas dalībniekus ar projekta būtību, kā arī ar jau padarīto darbu, vienlaikus uzsverot, ka "Rail Baltica" pilnveidos Baltijas valstu savienojumus kravu pārvadāšanai uz Eiropu.

Rubesa paskaidrojusi, ka katrā no Baltijas valstīm tiks izveidoti loģistikas termināļi, tostarp multimodāls terminālis Salaspilī, kurā tiksies Eiropas un Krievijas standarta platuma dzelzceļa sliedes ar tālākām savienojuma iespējām ar citām Eiropas valstīm, tostarp izmantojot ostu un lidostu priekšrocības.

Vienlaikus viņa piebilda, ka Zviedrija un Somija plāno izveidot dzelzceļa savienojumu no Tallinas līdz pašiem Norvēģijas ziemeļiem, kas varētu ļaut "Rail Baltica" pilnvērtīgi nodrošināt kravu plūsmu no ziemeļiem uz dienvidiem.

Ziņu lente
0