Nacionālisti apdraud Sputnik darbību Igaunijā

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Pāriet pie mediju bankasSputnik. Foto no arhīva
Sputnik. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik vadība pauda pārsteigumu par to, ka Eiropas Savienības valstī plašsaziņas līdzekļi ir apdraudēti.

RĪGA, 21. oktobris — Sputnik. Igauņu nacionālisti vēlas bloķēt aģentūras Sputnik darbību šajā valstī, teikts vēstulē, ko vakar saņēma portāla redakcija.

Sputnik Igaunija zīmols - Sputnik Latvija
Sputnik iestājas par vārda brīvību Igaunijā

Sputnik Igaunija vadītāja Jeļena Černiševa pastāstīja, ka redakcija saņēmusi elektronisko vēstuli no Igaunijas nacionālistiskajām partijām — Igaunijas "Labējā sektora" un Neatkarības partijas. Viņa piebilda, ka vēstuli, iespējams, saņēmis ne tikai Sputnik, jo tajā pieminēti arī Krievijas televīzijas kanāli.

Nacionālisti vēstīja, ka "viņu tēvi un vectēvi cīnījušies pret boļševismu vācu mundieros" un izteica draudus vairākiem Krievijas medijiem un žurnālistiem.

"Pašlaik mēs cenšamies panākt pilnīgu Krievijas televīzijas aizliegumu ar likumu republikas teritorijā. Igaunijas "Labējais sektors" organizē akciju ar mērķi aizvākt Krievijas kanālu satelītu antenas no ēku fasādēm un jumtiem. Neatkarības partija un "Labējais sektors" sāk aktīvi bloķēt holdinga Sputniknews ziņu punkta darbību Igaunijā," — teikts vēstulē.

Sputnik vadība vēstuli uzskata par draudiem un uzsver, ka tamlīdzīgi paziņojumi izskan ED dalībvalstī.

"Pārsteidz tas, ka cilvēki, kuri lepojas ar savu tēvu fašistisko formu, var nākt klajā ar tamlīdzīgiem paziņojumiem Eiropas Savienības valstī un apdraudēt plašsaziņas līdzekļu darbu," — savu viedokli izteica aģentūras galvenā redaktora vietnieks Sergejs Kočetkovs.

Pagājušajā nedēļā nacionālistiskā partija "Tēvzemes savienība un Republika" (IRL) ierosināja Igaunijas valdībai aizliegt Krievijas telekanālu translēšanu valsts teritorijā. Pie tam Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass paziņoja, ka uzskata par kļūdainu ieteikumu aizliegt Krievijas telekanālu translēšanu valsts teritorijā.

Термоядерный взрыв Единорог - Sputnik Latvija
"Mēs tuvojamies karam": Lielbritānijā pieprasa izbeigt propagandu pret Krieviju

Un vairs nenāciet

Oktobra sākumā Aizsardzības ministrija atteicās izsniegt Sputnik Igaunija akreditāciju dalībai Ukrainas aizsardzības ministra Stepana Poltoraka, Igaunijas aizsardzības ministra Hannesa Hanso, valsts aizsardzības spēku komandiera Riho Terrasa un citu amatpersonu preses konferencē.

Igaunijas AM oficiālajā vēstulē norādīts, ka portāls nodarbojas ar "Putina režīma propagandu". AM ieteica žurnālistiem "vairs nevērsties Aizsardzības ministrijā."

Jeļena Černiševa uzsvēra, ka atteikums izsniegt akreditāciju Sputnik Igaunija tiek vērtēts kā vārda brīvības ierobežojums. Šajā situācijā tiks nosūtīti oficiāli pieprasījumi starptautiskajām žurnālistu tiesību aizsardzības organizācijām.

Bloķēšana pēc sirds patikas

Baltijas valstu varas iestādes jau vairākkārt ir traucējušas Krievijas žurnālistu darbu.

Starptautiskās informācijas aģentūras Rossija segodņa un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sputnik galvenā redaktore par EP pretdarbību Krievijas medijiem

Marta beigās Sputnik Latvija saņēma oficiālu paziņojumu par resursa slēgšanu domēna zonā.lv. Domēna reģistrators vēstulē atsaucās uz Latvijas ĀM pieprasījumu un lēmumu pamatoja ar to, ka esot pārkāpts ES Padomes lēmums par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu. Šis lēmums portāla darbu netraucēja (tas atsāka darbu domēna zonā.com) un tikai palielināja apmeklētāju skaitu.

Krievijas valdība paziņoja, ka neonacisma izpausmes Baltijas valstīs kļuvušas par ikdienišķu parādību, un Eiropā mostas nacisms. Pie tam ES vadība izliekas, ka nenotiek nekas briesmīgs.

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0