Igaunijā ieviesta karantīna

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Pāriet pie mediju bankasВспышка африканской чумы свиней в Новгородской области
Вспышка африканской чумы свиней в Новгородской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc nesenā Āfrikas cūku mēra uzliesmojuma fermā Sāremā salā Eiropas Komisija ieviesusi karantīnu visā Igaunijas teritorijā.

RĪGA, 4. septembris — Sputnik. Iepriekš sakarā ar Āfrikas cūku mēri (ĀCM) karantīna bija ieviesta tikai Igaunijas kontinentālajā daļā, taču pēc epizootijas uzliesmojuma Sāremā salā Eiropas Komisija ieviesa karantīnu arī salās. Pašlaik visa Igaunijas teritorija atrodas karantīnas zonā, vēsta Sputnik Igaunija.

Mājas cūkas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Āfrikas cūku mēris Igaunijā: vīruss konstatēts fermā ar 4000 cūkām

Portāls ERR informē, ka pašlaik no Igaunijas aizliegts termiski neapstrādātas mājas un mežacūku gaļas eksports. Sāremā salā, kur mežacūku populācija ir lielākā valstī, ieviesti vairāki papildu ierobežojumi, un pirms nogalinātās mežacūkas gaļas apstrādes medniekiem nāksies to nodot pārbaudei.

Nesen Apkārtējās vides departaments apstiprinājis obligāto mežacūku medību kvotu – 4400 dzīvnieki.

Slimības perēkļu skaits aug

Sputnik Igaunija iepriekš vēstīja, ka nesenais ĀCM uzliesmojums Sāremā salā šogad kļuva par sesto fiksēto vīrusa uzliesmojums mājas cūku vidū.

Pērn tika fiksēti 18 ĀCM perēkļi mājas cūku vidū. Rezultātā nācās iemidzināt vairāk nekā 22 tūkstošus dzīvnieku.

Savukārt pirmais gadījums mežacūku populācijā tika kontatēts 2014. gada 8. septembrī. Pašlaik saņemta informācija par 27 infekcijas teritorijām, kur slimību pārnēsā mežacūkas. Šogad ĀCM diagnosticēts gandrīz tūkstotim nošauto vai atrastu mirušo mežacūku.

Āfrikas cūku mēris ir cūku vīrusa infekcija, kam raksturīgs drudzis un plaši ādas un iekšējo orgānu bojājumi. Slimība nav bīstama cilvēkam, taču var nodarīt nopietnu ekonomisko kaitējumu cūkkopjiem.

Ziņu lente
0