ASV sankcijas attiecinātas uz Igaunijas banku

© Sputnik / Вадим АнцуповIgaunijas banka Krediidipank
Igaunijas banka Krediidipank - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien ASV pavēstīja, ka pret Krieviju vērstās sankcijas tiek paplašinātas. Melnajā sarakstā iekļuvusi arī Igaunijas banka Krediidipank – 60% tās pieder Krievijas bankai "BM-Bank".

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Starp organizācijām, uz ko attiecinātas ASV sankcijas, nokļuvusi arī Igaunijas banka Krediidipank, raksta Sputnik Igaunija.

Флаги России и ЕС - Sputnik Latvija
Igaunijas gatavojas prezidentūrai ES un pārdomā iespēju atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas

Paplašinātajā personu, firmu un organizāciju sarakstā pret ko vērstas sankcijas sakarā ar Krimas iekļaušanu Krievijas sastāvā, iekļauti 17 Ukrainas pilsoņi, kuru vidū ir 11 valdības locekļi, un vairāki Krievijas uzņēmumi, kas darbojas Krimā, tostarp arī lieli kuģubūves un aizsardzības uzņēmumi.

Tomēr starp šīm kompānijām negaidot izrādījusies arī… Igaunijas banka. Pie tam Igaunija, protams, atbalsta pret Krieviju vērstās sankcijas, un valsts premjerministrs Tāvi Reivass nesen pavēstīja, ka par sankciju atcelšanu nevarot būt ne runas, ja nav izpildīti Minskas protokoli.

Lēmums iekļaut sankciju sarakstā Krediidipank pieņemts tāpēc, ka aptuveni 60% Igunijas uzņēmuma akciju pieder Krievijas bankai "BM Bank" (BM-Bank PJSC).

Sankciju mērķis ir atraukt no globālajiem finansiālajiem tīkliem sarakstā iekļautās personas, organizācijas un uzņēmumus, ierobežot to iespējas biznesa sfērā un aizliegt ASV uzņēmumiem un personām kārtot ar tiem darījumus. Tas attiecas ne tikai uz ASV bankām, bet arī ārvalstu banku filiālēm ASV. ASV Finanšu ministrija informē, ka šī pasākuma mērķis ir neļaut Krievijas uzņēmumiem apiet spēkā esošās sankcijas.

Krediidipank sabiedrisko attiecību speciālists Alans Soons pavēstīja, ka šī situācija neietekmēs bankas klientus, ja vien tie nav ASV pilsoņi vai rezidenti. Krediidipank ir labi kapitalizēts uzņēmums. 2016. gada 30. jūnijā tā likvīdie aktīvi veidoja

 

Ziņu lente
0