Maskava gatava pabeigt "Maskavas namu" Viļņā uz sava rēķina

© Foto : mkdc.ltПроект Дома Москвы в Вильнюсе
Проект Дома Москвы в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas celtniecības departaments izsludinājis konkursu "Maskavas nama" pabeigšanai Viļņā, no kura nolēmusi atteikties Lietuvas galvaspilsētas mērija.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Maskavas Konkurences politikas departaments izsludinājis konkursu "Maskavas nama" Viļņā atlikušo būvdarbu pabeigšanai.

Līguma maksimālā summa – 944,6 miljoni rubļu (apmēram 13 miljoni eiro). Ieplānoti jumta, sienu, starpsienu, grīdu iekārtošanas, iekšējo tīklu, tostarp arī ventilācijas un apkures izvilkšanas, liftu uzstādīšanas un apdares darbi. Bez tam jāiekārto teātris, kafejnīca, konferenču zāles, jāveic centra teritorijas labiekārtošana. Paredzamais būvdarbu termiņš – septiņi mēneši.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Maskava un Viļņa sastrīdējušās "Maskavas nama" dēļ

Ideja uzcelt "Maskavas namu"Viļņā parādījās 2004. gadā, toreizējā Maskavas mēra Jurija Lužkova vizītes laikā. Ēkā bija plānots iekārtot zāli, muzeju un ekspozīcijas telpas. Celtniecība sākās 2008. gadā. Arī Maskavā tika iecerēts līdzīgs kultūras centrs – "Viļņas nams".

Gandrīz pabeigtie "Maskavas nama"būvdarbi Viļņā pašlaik ir iesaldēti.

Jūnija beigās Lietuvas būvinspekcija vērsās tiesā ar lūgumu anulēt kultūras centra būvatļauju. Pilsētas mērs Remiģijs Šimašis atbalstīja inspekcijas iniciatīvu. Viņš apgalvo, ka būvfirma ir atkāpusies no projekta un piecu stāvu vietā patvaļīgi uzbūvējusi sešus.

Sabiedriskā un kultūras centra "Viļņas nams" projekts Olimpiskā ciemata rajonā Maskavā vēl joprojām nav pabeigts, lai gan 2007. gadā mērija projekta realizācijai nodibināja speciālu kompāniju. Viļņas mērijas administrācijas direktore Alma Vaitkunskene paziņoja, ka Lietuvas galvaspilsētas vadība atteiksies no "Viļņas nama"celtniecības ekonomisku iemeslu dēļ.

Ziņu lente
0