Nordea un DNB gatavojas izveidot vadošo banku Baltijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nordea un DNB noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas teritorijā.

RĪGA, 25. augusts – Sputnik. Darījums ar mērķi nodibināt jaunu banku ar spēcīgām skandināvu saknēm notiks nākamā gada II ceturtksnī, ziņo Sputnik Igaunija.

Bankas seifi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rekordliels sods: par ko ABLV Banka samaksās 3 miljonus eiro

Līdz šim abas bankas lielākoties pievērsās dažādiem klientiem. Nordea savas darbības laikā ir ieņēmusi stabilu vietu lielo uzņēmumu segmentā, bet DNB specializējās mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas jomā. 

Plānots, ka, apvienojot abus šos segmentus, Baltijas valstīs parādīsies liela banka, kas spēs piedāvāt saviem klientiem plašu un pieejamu pakalpojumu sortimentu.

Šobrīd Nordea ir trešā lielākā banka Baltijā

"Apvienojot abu banku komerciālās operācijas, jaunā banka kļūs par lielāko un ietekmīgāko tirgus dalībnieku privātpersonu apkalpošanas sektorā," – informēja Nordea preses dienests.

Jaunā banka būs plašāk pieejama, ar izdevīgu ģeogrāfisko stāvokli, ņemot vērā Nordea spēcīgās pozīcijas Igaunijā un DNB – Lietuvā, kā arī vienlīdz stabilo vietu Latvijas tirgū. Nordea un DNB Baltijas valstīs pašlaik strādā 1300 un 1800 darbinieki, aktīvu kopējais apjoms sasniedz 8,5 miljardus eiro Nordea un 5,6 miljardus eiro DNB.

Калькулятор и евро - Sputnik Latvija
FKTK pieprasa regulāras banku pārbaudes naudas atmazgāšanas jautājumos

Lēmums par apvienošanos pieņemts, ņemot vērā to, ka lielās bankas spēj efektīvāk izmantot savus resursus. Piemēram, jaunā banka būs labāk nodrošināta, lai celtu savu konkurētspēju augošās konkurences apstākļos Baltijas reģionā.

Darījums tiks noslēgts 2017. gada II kvartālā. Ziņots, ka Nordea un DNB jaunajā bankā piederēs vienlīdzīgas balsstiesības, taču ekonomisko īpašumtiesību sadalījums atšķirsies, ņemot vērā uzņēmumu esošo kapitālu un kopējo ieguldījumu jaunajā bankā darījuma noslēgšanas brīdī.

Pārejas periodā (pirms darījuma noslēgšanas) abas bankas – Nordea un DNB – darbosies atsevišķi kā konkurējošie uzņēmumi. Banku klientus plānotās izmaiņas neietekmēs.

Ziņu lente
0