Yandex.Taxi pievērš uzmanību Baltijas valstīm

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasАвтомобиль службы "Яндекс-такси".
Автомобиль службы Яндекс-такси. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Yandex.Taxi paplašina savu darbību ārpus Krievijas robežām un izvērtē iespējas iziet Baltijas valstu tirgū, informē servisa ģenerāldirektors.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. Yandex.Taxi pievērš uzmanību Baltijas valstu tirgum – Krievijas uzņēmumu, kas nodarbojas ar taksometru pasūtījumu, interesē iespējas uzsākt darbu Rīgā un Tallinā, avīzei Vedomosti pastāstīja kompānijas ģenerāldirektors Tigrans Hudaverdjans.

Šogad uzņēmums pirmo reizi sāka darbu ārpus Krievijas – Minskā un Erevānā.

"Pavasarī sākām darbu Minskā, jūlijā ieradāmies Armēnijā, izvērtējam Kazahstānu, Gruziju un Baltijas valstis – Rīgu un Tallinu," – paziņoja Hudaverdjans.

Viņš atzina, ka pagaidām būtu grūti precīzi nosaukt laiku, kad pakalpojumi parādīsies minētajās valstīs, taču apliecināja, ka runa ir par šī gada perspektīvu, lai gan izeja jaunā tirgū ir sarežģītāka nekā jaunu pilsētu iekarošana Krievijā.

"Visur likumdošana ir atšķirīga," – viņš paskaidroja.

Jautāts par servisa potenciālajiem lietotājiem Baltijas valstīs, Hudaverdjans informēja, ka lielākā uzmanība tiek pievērsta vietējiem iedzīvotājiem, ne tikai tūristiem no Krievijas. "Mēs veiksim pilnu servisa lokalizāciju," – viņš precizēja.

Serviss Yandex.Taxi darbojas vairāk nekā 20 pilsētās Krievijā un nesen sācis darbu arī NVS valstīs. Servisam pieslēgti vairāk nekā 70 000 automašīnu no aptuveni 500 taksometru parkiem un dispečeru dienestiem.

Baltijas valstīs Yandex.Taxi nāksies saskarties ar konkurenci – citām lietojumprogrammām taksometra pasūtīšanai, piemēram, ar Uber vai Baltic taxi.

Uber ir plaša darba pieredze dažādu valstu tirgos. Dienestam regulāri pievērš uzmanību mediji, ņemot vērā konfliktus ar dažādu valstu varas iestādēm vai taksometru vadītājiem.

Piemēram, neilgi pirms Eiropas čempionāta futbolā taksometru vadītāji Francijā, protestējot pret Uber darbību, draudēja izjaukt čempionātu.

Arī Rīgas taksometru tīkls Baltic taxi nesen ir nokļuvis skandāla centrā.

Ziņu lente
0