Valdis Turins: Krievija ir adekvāta

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasRobežsardzes punkts "Zapadnaja" Kaļiņingradas līča akvatorijā. Foto no arhīva
Robežsardzes punkts Zapadnaja Kaļiņingradas līča akvatorijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filozofs Valdis Turins uzskata, ka pašreizējā situācija ilgi nevilksies – laika atskaite jau ir sākusies.

RĪGA, 29. maijs – Sputnik. Krievija un tās prezidents Vladimirs Putins izturas atbilstoši situācijai NATO konfrontācijas kontekstā, intervijā NRA pauda savas domas filozofs Valdis Turins.

"Krievija šobrīd ir adekvāta. Krievija iziet noteiktu posmu. Šo putinisko posmu, " — norādīja Turins.

Viņš uzskata, ka "Putins ir atbilstošs cilvēks tajā ziņā, ka viņš ir gan politiski adekvāts, gan viņam ir šī militārā pieredze. Šodienas Krievijai bez tās neiztikt."

Turins atzīmēja, ka viņam ir nepieņemamas mūsdienu "spēles" – Rietumi ne tikai provocē Krieviju, bet arī uzbrūk tai.

"Šīs spēles man nav pieņemamas ne no Rietumu, ne no Krievijas puses. Jo tās ir spēles, kur uz kārts ir likta tautu pastāvēšana. Tā ir atklāta kara kurināšana. Mēs paātrinātā tempā tuvojamies karam. Karam, kurā nav jēgas prognozēt, kurš uzvarēs. Vienas puses vājums provocē otru būt agresīvai. Padomju Savienības sabrukums novājināja Krieviju, savukārt Rietumi ne tikai provocē Krieviju, bet jau uzbrūk tai," — paskaidroja filozofs.

Intervijā viņš pauda viedokli par to, ka Krievija ir bloķēta no visām pusēm un ir spiesta pretoties alianses aktivitātei. Pēc Turina domām, pašreizējā situācija ilgi nenoturēsies. "Hronometrs jau ir ieslēgts," – piezīmēja Turins.

Gaidamajā NATO samitā Varšavā alianse gatavojas vēstīt par agrāk nebijušu militāro klātbūtni Austrumieropā un Baltijas valstīs, aizbildinoties ar nepieciešamību pretoties agresijai no Krievijas puses. Maskava jau in informējusi, ka nevēlas panākt spriedzes eskalāciju, taču ir gatava adekvāti atbildēt uz rietumvalstu pasākumiem.

Ziņu lente
0