Igaunijas premjerministrs vēršas pret Nord Stream 2

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasGāzes vada "Ziemeļu straume" otrā atzarojuma ekspluatācijas sākums
Gāzes vada Ziemeļu straume otrā atzarojuma ekspluatācijas sākums - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija uzskata "Ziemeļu straumi 2" par politisku projektu un Krievijas ārpolitisko ambiciju elementu, paziņoja republikas premjerministrs Tāvi Reivass, tiekoties ar Vācijas ārlietu ministru Tallinā.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass uzskata, ka gāzes vads "Ziemeļu straume 2" ir paredzēts Eiropas vienotības graušanai, raksta Sputnik Igaunija.

Šo viedokli viņš pauda piektdien, tiekoties ar Vācijas ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeieru viņa vizītes laikā Tallinā.

"Igaunija uzskata "Nord Stream 2" par politisku projektu, kas neatbilst Eiropas Savienības enerģētiskās politikas mērķiem. Mūsuprāt, "Nord Stream 2" veido daļu no Krievijas ārpolitiskajām ambīcijām, kuras mērķis ir Eiropas vienotības graušana," – vēstīja Reivass.

Arī Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka "Ziemeļu straume 2" palielinās ES atkarību no Krievijas gāzes, un vienīgās zāles no šīs atkarības ir Eiropas enerģētikas savienība.

Maģistrālais gāzes vads "Ziemeļu straume 2" tiks izbūvēts no Viborgas pilsētas Krievijā līdz Greisfaldei Vācijā.  Divu gāzes vadu kopējā jauda sasniegs 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā. Kompānijai "Gazprom" projektā piederēs 50%, kompānijām E.ON, BASF, OMV, Engie, Shell — pa 10%. Būvdarbu sākums paredzēts 2018. gada 1. aprīlī.

Ziņu lente
0