Bezvīzu režīms NATO tankiem

© NATO North Atlantic Treaty Organization / Meeting of the North Atlantic CouncilNo kreisās uz labo: Hanness Hanso (Igaunija), Raimonds Bergmanis (Latvija) un Jozus Oleks (Lietuva)
No kreisās uz labo: Hanness Hanso (Igaunija), Raimonds Bergmanis (Latvija) un Jozus Oleks (Lietuva) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu aizsardzības ministri pieņēmuši lēmumu: NATO tankiem ir jāšķērso Igaunijas, Latvijas un Lietuvas robežas bez liekām birokrātiskām formalitātēm, bezvīzu režīmā.

RĪGA, 24. maijs — Sputnik. Baltijas valstis vēlas vienkāršot NATO bruņoto spēku pārvietošanos savā teritorijā, pirmdien informēja Igaunijas aizsardzības ministrs Hanness Hanso.

Международные военные учения Kevadtorm в Эстонии. - Sputnik Latvija
NATO karavīri Igaunijā var kļūt par ĀCM pārnēsātājiem

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas aizsardzības ministri Hanness Hanso, Raimonds Bergmanis un Jozus Oleks pirmdien tikās Kuresāres pilsētā Sāremā salā, lai apspriestu drošības jautājumus Baltijas jūras reģionā, starpvalstu sadarbību aizsardzības jomā un gatavošanos NATO samitam Varšavā. Sēdes laikā tika apspriesta arī sabiedroto valstu bruņoto spēku un tehnikas pārvietošanās Baltijas valstu teritorijā. Ministri bija vienisprātis par to, ka nepieciešams minimizēt birokrātiskās formalitātes, kas jānokārto NATO sabiedrotajiem, šķērsojot valstu robežas.

"Tēlaini izskakoties NATO dalībvalstu tankiem ir jāiebrauc Igaunijā bezvīzu režīmā, nevis jāgaida vairākas dienas pie robežas, līdz tiks noformēti nepieciešamie dokumenti," – informēja Igaunijas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

Pēc tikšanās aizsardzības ministri Lietuvas GKS transporta lidmašīnā dosies uz Gruziju, lai tiktos ar Gruzijas aizsardzības ministru, un piedalīsies starptautiskajā drošības konferencē, kas ilgs līdz 26. maijam.

Ziņu lente
0