Vēl viena autobusa avārija Igaunijā: vadītājs gājis bojā, 13 cietušie

© Foto : The police and border guard Board of EstoniaДТП с междугородним автобусом маршрута Петербург-Рига
ДТП с междугородним автобусом маршрута Петербург-Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasažieru autobusa Sanktpēterburga-Rīga un kravas automašīnas sadursmes rezultātā Igaunijā gājis bojā autobusa vadītājs, 13 pasažieri nogādāti slimnīcā.

RĪGA — 8. feb, Sputnik. Pasažieru autobuss, kas devās no Sanktpēterburgas uz Rīgu, maršruta posmā Jehvi-Tartu sadūries ar kravas automašīnu. Autobusa vadītājs gājis bojā, 13 pasažieri nogādāti slimnīcā.

Autobusā, kas devās Tartu virzienā, bija 19 pasažieri un divi vadītāji. Autobusa vadītājs, 49 gadus vecais Latvijas pilsonis pēc sadursmes gājis bojā notikuma vietā. Starp autobusa pasažieriem bija deviņi Krievijas, deviņi Latvijas un divi Igaunijas pilsoņi. 13 cietušie nogādāti slimnīcā, no kuriem divi cilvēki atrodas smagā stāvoklī.

Avārija notika ceļa 52.kilometrā Rannapungerjes ciema rajonā. Saskaņā ar Igaunijas policijas un robežsardzes departamenta izmeklēšanas versiju, kravas automašīnas vadītājs uz slidenā ceļa ir zaudējis kontroli un izbraucis pretējās kustības joslā, kur notika sadursme.

Igaunijas policijas pārstāvis kā vienu no iespējamajiem avārijas iemesliem min ātruma ierobežojumu pārkāpumu.

"Avārijas apstākļi tiks noskaidroti krimināllietas izmeklēšanas gaitā, taču mums ir pamats uzskatīt, ka tās iemesls, iespējams, ir nepareizi izraudzīts transporta līdzekļa ātrums, " – norādīja Jehvi policijas nodaļas vadītājs Kalle Kūziks.

Krievijas vēstniecība Igaunijā ziņo, ka avārijā cietuši septiņi KF pilsoņi.

"Krievijas ģenerālkonsuls Narvā Kims Ševčenko apmeklēja Jehves pilsētas slimnīcu, lai precizētu avārijā cietušo Krievijas iedzīvotāju skaitu un noskaidrotu cietušo stāvokli. Avārijā cietuši septiņi KF pilsoņi. Pieci no viņiem ir saņēmuši ambulatoro palīdzību, bet diviem ir nepieciešama ārstēšanās slimnīcā," – pastāstīja KF vēstniecības Igaunijā preses atašejs Deniss Mosjukovs.

Kompānija  Lux Express Group, kam pieder autobuss, norādīja, ka sniedz avarējušā reisa pasažieriem visu iespējamo palīdzību.

"Jehves policijas iecirknī ir divi pasažieri, kuri negadījumā nav cietuši’. Vēl četri pasažieri jau ir devušies uz saviem galamērķiem. Tiklīdz pārējiem pasažieriem radīsies iespēja doties ceļā, kompānija organizēs transportu. Visi pasažieri tiks nogādāti viņu norādītajās vietās," – teikts pārvadājumu kompānijas ziņojumā.

Lux Express ziņo, ka visi autobusa pasažieri ir bijuši apdrošināti. Kompānija plāno izmaksāt kompensācijas "nelielu steidzamu izdevumu dzēšanai", kā arī kompensēt autobusa biļešu cenu.

Informāciju par autobusa pasažieriem pārvadātājs var sniegt pa tālruņiem:
Krievijā: +7 (812) 441 37 57
Igaunijā: +372 680 0909
Latvijā: +371 67781350

Šī ir jau otrā pasažieru autobusu avārija Igaunijā. 29.janvārī starppilsētu autobusa Rīga-Sanktpēterburga avārijas rezultātā cietuši 12 cilvēki; vienam no pasažieriem tika veikta ekstremitātes amputācijas operācija.

Ziņu lente
0