Pasaulē

Eksperts pastāstīja, kas rada reālus militāros draudus Baltkrievijai

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasМеждународные военные учения Summer Shield XIV в Латвии
Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO plašās mācības "Defender Europe" notiek pie pašām Baltkrievijas robežām, un republika atbildēja ar pēkšņu armijas reaģēšanas speku pārbaudi.
RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Pazīstamais militārais eksperts, pulkvedis rezervē Viktors Baraņecs novērtēja militāros draudus pie Baltkrievijas robežām.
Viņš konstatēja, ka Polija un Baltijas valstis paplašina savas militārās struktūras tieši pie Baltkrievijas robežām un gandrīz nepārtraukti organizē dažāda mēroga mācības.
"Tomēr šīs pundurvalstis (runa ir par Baltijas valstīm – red.) pastāvīgi dzied NATO korī, dzīvo ar ASV un NATO uzpurni un regulāri ķilkst uz Baltkrievijas pusi. Kabatas valstīm ir kabaas armija, nedomāju, ka tās rada īpašus draudus Baltkrievijai," Baraņeca teikto citēja Sputnik Baltkrievija.
Taču mācības Polijas teritorijā pie Baltkrievijas robežām raida slepenu signālu, un tas vairāk adresēts Maskavai, nevis Minskai, paskaidroja "Komsomoļskaja pravda" militārais analītiķis.
"Varšava izdara mājienu Minskai: sak, ja ielīdīsi Krievijas specoperācijā, mēs te arī padārdināsim ar lielgabaliem. Tas ir zināms brīdinājums, jo tā ir iecerēts, tādi ir spēles noteikumi, tāds ir alegoriskais signāls. Baltkrievija arī nesnauž un organizējusi jau otrās mācības, atbildot poļiem. Sak, puiši, jūs tur draudīgi kustaties, taču arī mēs esam modri, turam pulveri sausu, esam gatavi iespējamiem pēkšņiem draudiem, kas varētu parādīties," viņš piebilda.
Канадские военнослужащие контингента НАТО в Латвии пришли поддержать национальную сборную на чемпионате мира - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2022
Pasaulē
Baltkrievijas drošības padome: ārzemju karavīru skaits Polijā un Baltijā pieaudzis divkārt
Baraņecs precizēja, ka mācības atbildei uz manevriem ir savdabīga militārā spēle – viena puse sūta zināmus militārus sveicienus, un otra atbild tāpat.

Krievija nepametīs

"Komsomoļskaja pravda" militārais analītiķis atgādināja, ka Baltkrievija ir Krievijas sabiedrotā un militāru draudu gadījumā Krievija aizsargās katru pēdu zemes kā pati savējo, tomēr republikai vajadzīgi jauni mūsdienīgi ieroči.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko nesen paziņoja, ka Krievija palīdzēs Baltkrievijas ieroču meistariem radīt mūsdienīgu raķešu kompleksu. Baraņecs uzsvēra, ka patlaban nav laika mācīt baltkrievu konstruktorus un aizsardzības rūpniecības speciālistus, kā izgatavot raķetes "Iskander".
"Daudz vienkāršāk mums ir nodot gatavus "Iskander", lai tie sāktu kaujas dežūras. Tādas raķetes izgatavot mācīsimies vēlāk, kad laiki būs citādi. Baltkrievijai vajadzīgi "Iskander" tagad," teica eksperts.
Tāpat viņš piebilda, ka Krievijai ir iespējas nodot partneriem ne tikai "Iskander" vien.

Vai baltkrievi piedalīsies specoperācijā?

Baraņecs uzsvēra, ka Rietumos uzdod jautājumu: vai Baltkrievija piedalīsies Krievijas specoperācijā Ukrainā.
"Šis jautājums ir tikai un vienīgi Minskas prerogatīva, mēs nevaram pat lūgt Baltkrieviju piedalīties specoperācijā. Lai arī tā ir mūsu sabiedrotais, mēs nekad nekaunīgi nelīdīsim Baltkrievijas suverenitātē," paskaidroja eksperts.
Международный военно-технический форум Армия-2019. День третий - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Viedoklis
Baltkrievija atbildēs uz NATO draudiem ar saviem "Iskanderiem"
Ziņu lente
0