Latvijā

Pieci simti cilvēku turēti aizdomās: kā rit izmeklēšana par kovid-sertifikātu viltošanu

© Sputnik / Sergey MelkonovРижское региональное управление Государственной полиции
Рижское региональное  управление Государственной полиции - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ievērojami pieaudzis kriminālprocesu skaits par Covid-19 sertifikātu iespējamu viltošanu; izmeklēšana turpinās.
RĪGA, 1. februāris - Sputnik. Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks informēja, ka patlaban policijas lietvedībā ir 55 kriminālprocesi par Covid-19 sertifikātu iespējamu viltošanu, raksta Lz.lv.
Tāpat Ruks atzīmēja, ka šo kriminālprocesu ietvaros tiek pārbaudāmi ap 400 – 500 cilvēku. Turklāt izmeklētāji veic iegūtas informācijas pārbaudi, par vakcinācijas fakta viltošanu.
Спикер парламента Эстонии Юри Ратас - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2022
Baltijā
Igaunijā apsver iespēju atteikties no Covid-19 sertifikātiem
Iepriekš ziņots, ka viltoto sertifikātu ieguvēju sarakstā atrasti divu Dobeles iecirkņa policistu vārdi. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Lauris Arājs atstādināja viņus no amata pienākumu pildīšanas, lai novērstu jebkādu iespēju ietekmēt izmeklēšanas procesu.
2021. gada augusta Valsts policija jau ir ierosinājusi vairākus jaunus kriminālprocesus par iespējamu fiktīvu vakcināciju un medicīnas jomas pārstāvju kukuļošanu vakcinācijas sertifikātu iegūšanai.
Vēlāk tika saņemta informācija par kāda stacionāra pacientiem, kuriem, iespējams, ir fiktīvs vakcinācijas sertifikāts, par ko nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess, un jau nākamajā dienā, 13. oktobrī, Alūksnē tika aizturēta 1976. gadā dzimusi medicīnas iestādes darbiniece, kura veica fiktīvu vakcināciju, ievadot vakcīnas vatē.
Действительный COVID-сертификат - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2022
Pasaulē
ES apsver iespēju dot pārvietošanas brīvību cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem
Atgādinām, ka par vakcinācijas sertifikāta viltošanu draud cietumsods gan to izgatavotājam, gan lietotājam. Medicīnas darbiniekiem sods par šādu nodarījumu varētu būt brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās (Krimināllikuma 243. panta piektā daļa — par automatizētas datu apstrādes sistēmas darbības traucēšanu un nelikumīgu rīcību ar šajā sistēmā iekļauto informāciju). Pircējiem par šādu pārkāpumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods (Krimināllikuma 275. panta pirmā daļa — par dokumentu viltošanu).
Ziņu lente
0