Latvijā

"Nulles rezultāts": Latvijas dzelzceļš atskaitījies par veikumu

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasPiebraukšanas ceļi pie Rīgas dzelzceļa stacijas
Piebraukšanas ceļi pie Rīgas dzelzceļa stacijas   - Sputnik Latvija, 1920, 19.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar gada rezultātiem "Latvijas dzelzceļš" varētu panākt pozitīvu bilanci, taču, ņemot vērā saņemtās valsts dotācijas, būs "nulles rezultāts", paziņoja Māris Kleinbergs.
RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Saskaņā ar provizoriskiem rezultātiem, "Latvijas dzelzceļš" noslēdzis 2021. gadu ar peļņu, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs, vēsta Press.lv.
Pēc viņa vārdiem, 2021. gada deviņu mēnešu laikā kravu pārvadājumu apjoms samazinājies par 11%, pasažieru – par 19% salīdzinājumā ar rādītājiem atbilstošajā periodā gadu iepriekš.
Железнодорожный состав вагонов-цистерн на путях сортировочной системы станции Челябинск-Главный - Sputnik Latvija, 1920, 18.01.2022
Krievija nodrošina 56% no LDz kravām: uzņēmuma vadītājs negaida kritumu
Kleinbergs pastāstīja, ka apjomu sarukums tiek kompensēts, samazinot izdevumus – tiek samazināti gan fiksētie, gan mainīgie izdevumi. Tiesa, tas iespējams tikai līdz zināmam brīdim, jo dzelzceļa infrastruktūras uzturēšanas izdevumi saglabājas neatkarīgi no pārvadājumu apjoma.
Viņš norādīja, ka uzņēmums iekļaujas budžetā un pērn pat strādājis labāk nekā plānots. Saskaņā ar provizoriskiem rezultātiem, "Latvijas dzelzceļš" noslēdzis 2021. gadu ar peļņu, tomēr mātes uzņēmumam gaidāms "nulles rezultāts", jo uzņēmumam vēl aizvien vajadzīgs valsts finansējums finansiālā līdzsvara nodrošināšanai, uzsvēra Kleinbergs.
Iepriekš vēstīts, ka kravu pārvadājumu krituma fonā Latvijas dzelzceļš izstrādājis jaunu biznesa modeli, kam vajadzētu kompānijai palīdzēt pārvarēt krīzi. LDz jaunais biznesa modelis paredz sniedzamo pakalpojumu spektra paplašināšanu, iekļaujot tajā jūras un automašīnu ekspedīcijas pakalpojumus, termināļu un noliktavu pakalpojumus.
Железная дорога и склад в Лиепае - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Latvijā
Eksperti: LDz nāksies joprojām atlaist darbiniekus un lūgt naudu valstij
Līdztekus LDz pārvērtējusi plānoto un sākto projektu īstenošanas iespējas, kas saņem finansējumu no ES struktūrfondiem. Kompānija nolēmusi atteikties no dzelzceļa elektrifikācijas, ko bija plānots īstenot līdz ar Daugavpils stacijas pieņemšanas parka un tā piebraucamo ceļu attīstības projektu.
Tāpat LDz spiesta samazināt štatu, atbrīvoties no nevajadzīgiem nekustamajiem īpašumiem un neprofila aktīviem.
Ziņu lente
0