Krievijā

KF aizsardzības ministrs: saasinās centieni sagrozīt Otrā pasaules kara vēsturi

© Sputnik / Ramil SitdikovМинистр обороны России Сергей Шойгу
Министр обороны России Сергей Шойгу - Sputnik Latvija, 1920, 30.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka pasaulē aizvien smagāka kļūst situācija Otrā pasaules kara vēstures sagrozīšanas jautājumā.
RĪGA, 30. novembris - Sputnik. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka situācija pasaulē Otrā pasaules kara vēstures sagrozīšanas jautājumā saasinās, vēsta RIA Novosti.
"Nacisma glorifikācija, vēstures sagrozīšana, centieni mazināt padomju tautas varoņdarbu un ieguldījumu uzvarā pār fašismu – lūk, ar ko mēs sastopamies aizvien biežāk un biežāk. Diemžēl ar katru gadu situācija saasinās un prasa aizvien lielāku uzmanību," ministrs paziņoja VII Starptautiskajā zinātniski praktiskajā konferencē "Starpresoru informatīvās mijiedarbības sistēma Krievijas aizsardzības uzdevumu risināšanā".
Президент РФ Владимир Путин принял участие в заседании клуба Валдай - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Krievijā
Putins uzstājās "Valdajā": KF prezidenta runas svarīgākās tēzes
Armijas ģenerālis atzīmēja, ka darbs ar mērķi saglabāt vēsturisko atmiņu par Otro pasaules karu jāveic šajos sarežģītajos apstākļos. "Mums šis karš vienmēr ir bijis, ir un paliek Lielais Tēvijas karš," uzsvēra ministrs.
Iepriekš arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins diskusiju klubā "Valdajs" pauda līdzīgu viedokli par mēģinājumiem uzvelt vainu par Otrā pasaules kara sākumu Padomju Savienībai: "Un pēc tam uzveļ vainu Padomju Savienībai. Kurš ieņēma Berlīni? Amerikāņi, vai? Varbūt angļi vai franči? Sarkanā armija! Vai esat piemirsuši? Nebūt nav grūti atcerēties, tas ir acīmredzams fakts - 75, pat 80% no visa Vērmahta potenciāla iznīcināja Sarkanā armija. Vai jūs to esat galīgi aizmirsuši? Nemaz nē. Vienkārši izmanto pagātnes notikumus, lai risinātu šodienas iekšpolitikas konjunktūras jautājumus. Tas ir slikti, jo šādas manipulācijas ne pie kā laba nenoved."
Штаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Pasaulē
Krievijas ĀM: ASV uzskata nacisma propagandu par viedokļa brīvību
Ziņu lente
0