Krievija atļaus amerikāņu vistu tranzītu pēc to pārbaudes Latvijā

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasПтицеводческое предприятие "Равис – птицефабрика Сосновская" в Челябинской области
Птицеводческое предприятие Равис – птицефабрика Сосновская в Челябинской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija atbloķējusi putnu gaļas tranzītu no Amerikas.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. Kazahstānai paredzētā putnu gaļa no ASV varēto izbraukt cauri Krievijai pēc pārbaudes iziešanas Latvijā un Lietuvā.

"Rosseļhoznadzor" no šodienas ierobežo ASV ražotās putnu gaļas tranzītu cauri Krievijas teritorijai uz Kazahstānu. Kā skaidro regulators, lēmums pieņemts sakarā ar nezināmas izcelsmes produkcijas, kā arī no nezināmas izcelsmes izejvielām pagatavoto preču nonākšanas draudiem Krievijas tirgū no Kazahstānas.

Kaļiņingradas osta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuva piešķīrusi Krievijai atlaidi tranzīta tarifam, tiklīdz izdzirdējusi par prāmi

Tā kā Kazahstānā nav iekšējās sistēmas, kura uzraudzītu preču pārvietošanos, kā arī sekotu informācijas sistēmu integrācijas termiņu ievērošanai, "Rosseļhoznadzor" nevar garantēt, ka no ASV cauri Krievijas teritorijai Kazahstānā produkcija ir droša un neradīs kaitējumu patērētājiem.

Iestāde uzstāj uz nepieciešamības organizēt ASV putnu gaļas provju atlasi Latvijā un Lietuvā kā tranzītvalstīs, lai izpētītu produkciju pēc drošības rādītājiem EES valstu akreditētās laboratorijās. Nākamnedēļ "Rosseļhoznadzor" vadība plāno tikties ar Kazahstānas Lauksaimniecības ministrijas pārstāvjiem. Iepriekš Kazahstānas Lauksaimniecības ministrija paziņoja, ka nepiekrīt Krievijas argumentiem, uz kuru pamata ierobežots putnu gaļas tranzīts.

Ziņu lente
0