Lietus un vējš: sinoptiķi pastāstīja par laikapstākļiem Latvijā šonedēļ

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasLietus
Lietus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļa būs vētraina un lietaina, taču, tuvojoties brīvdienām, temperatūra varētu pacelties līdz +11 grādiem, prognozē sinoptiķi.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Izskatās, ka Latvijas iedzīvotājiem vēl pāragri vilkt ziemas jakas un ietīties vilnas šallēs — sinoptiķi saka, ka novembra sākums būšot silts.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, šīs nedēļas sākums būs vējains un daudzviet līs. Pirmien laikapstākļus Latvijā noteica ciklona rietumu daļa, tādēļ piekrastes zonās vētrains laiks saglabājās visu dienu. Vēja brāzmas ziemeļrietumu piekrastē sasniedza 25-27 metrus sekundē, savukārt Līču piekrastē un Rīgā vēja brāzmas sasniedza 20-22 m/s.

​Otrdien atmosfēras spiediens  paaugstināsies un ciklona ietekme nebūs tik stipri jūtama — vējš norims, vien naktī atsevišķos piekrastes rajonos saglabājās brāzmas līdz 20 m/s. Arī nokrišņu kļūs mazāk, savukārt gaisa temperatūra pazemināsies līdz —1…+6. Dienā gaiss iesils vien par pāris grādiem siltāk.

Automašīnas riepa - Sputnik Latvija
Ziema nāk: autovadītāji aicināti gatavoties pirmajam sniegam

Otra nedēļas puse laikapstākļus Latvijā atkal noteiks ciklons: gaidāmi nokrišņi un piekrastes zonā pūtīs brāzmains vējš līdz 15-17 m/s. Visaukstākā nakts, saskaņā ar prognozēm, būs trešdien, kad termometra stabiņš austrumu rajonos varētu nokristies līdz —3…-4 grādiem.

Bet ir arī labas ziņas: sākot ar trešdienu, gaisa temperatūra Latvijā sāks paaugstināties. Kurzemē dienā sola līdz pat +11 grādu siltumu. Silts laiks saglabāsies arī nedēļas beigās, kā arī gaidāmajās brīvdienās. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm    

Ziņu lente
0