Sākusies Eiropas diena bez bojā gājušajiem ceļu satiksmes negadījumos

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija, Starptautiskā automobiļu federācija un Eiropas ES valstu ceļu policijas tīkls šodien rīko Dienu bez bojā gājušajiem uz ceļa – vispārēju Eiropas satiksmes drošības akciju.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Šodien Eiropā norisinās ceļu satiksmes drošības akcija – diena bez bojā gājušajiem uz cēla vai "EDVARD projekts".

Šo projektu pērn uzsāka Eiropas Komisija un Starptautiskā automobiļu federācija (FIA). Tā mērķis ir panākt ievērojamu un stabilu nāves gadījumu nopietnu traumu skaita samazināšanos uz Eiropas un pasaules ceļiem.

Projekta realizēšanā piedalās Eiropas valstu valsts un pašvaldību struktūras, auto klubi, nevalstiskās organizācijas, autovadītāji un citi ceļu satiksmes dalībnieki. Projektu atbalsta visas trīsdesmit valstis, kas ietilpst TISPOL sastāvā (Eiropas ES valstu ceļu policijas tīkls), tostarp, arī Latvija.

Saskaņā ar statistiku katrs autovadītājs Latvijā vidēji reizi 12 gados kļūst par ceļu satiksmes negadījuma vaininieku vai cietušo, turklāt apmēram 40% avāriju notiek ātruma pārsniegšanas dēļ. Apmēram 75% Latvijas autovadītāju, atrodoties pie stūres, runā pa telefonu, raksta vai lasa īsziņas, lieto internetu.

Ziņu lente
0