Politika

Grieķijas ĀM vadītājs Kodziass ierodas Rīgā

© Fabrice COFFRINI / AFPGrieķijas ārlietu ministrs Nikos Kodziass
Grieķijas ārlietu ministrs Nikos Kodziass - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nikos Kodziass apspriedīs Grieķijas un Latvijas aktuālos sadarbības jautājumus ar ĀM vadītāju un latviešu politiķiem.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Grieķijas ārlietu ministrs Nikos Kodziass ierodas darba vizītē Latvijā, vēsta Latvijas Republikas ĀM.

Vizītes programmā ieplānota Kodziasa tikšanās ar Latvijas ĀM vadītāju Edgaru Rinkēviču, ministri apmainīsies ar viedokļiem par abu valstu sadarbības jautājumiem, apspriedīs Eiropas Savienības starptautiskās politikas un drošības aktuālākās tēmas.

NATO mācības - Sputnik Latvija
Rīgā uz mācībām ieradīsies NATO ģenerāļi

Tāpat notiks Kodziasa pārrunas ar Latvijas premjerministru Māri Kučinski un Saeimas priekšsēdētāja biedri Inesi Lībiņu-Egneri. Kodziass tiksies ar NATO Stratēģisko komunikāciju izcilības pieredzes centra vadītāju Jāni Sārtu.

Kodziass kļuva par Grieķijas ĀM vadītāju 2015. gada janvārī. Ministru Kabinetu pēc vēlēšanu rezultātiem izveidoja Radikāli kreiso SIRIZA un "Neatkarīgo grieķu" partijas koalīcija. Ekonomistam un politologam Kodziasam ir arī profesora pakāpe tiesību zinātņu nozarē. Viņš ir vairāku zinātnisko publikāciju un poēzijas krājumu autors.

Grieķija atzina Latvijas Republikas neatkarību 1991. gada 27. augustā, un tajā pašā gadā, 2. septembrī, abu valstu starpā tika izveidotas diplomātiskās attiecības.

Augusta beigās Grieķijas tieslietu, likuma skaidrības un cilvēktiesību ministrs Stavross Kontonis atteicās no dalības starptautiskajā forumā "XXI gadsimta komunistisko režīmu noziegumu mantojums Eiropā", kuru organizēja Igaunijā ES prezidentūras ietvaros. Viņš atzīmēja, ka Tallinas iniciatīva atdzīvina aukstā kara klimatu, ir pretrunā ar ES vērtībām un komunismu pielīdzina nacismam, kas ir nepieļaujami. Grieķija ir vienīgā valsts, kura atteicās no dalības pasākumā, kamēr Latvija un vēl septiņas valstis parakstīja foruma gala deklarāciju.    

Ziņu lente
0