KTA nosauca plusus Latvijas vēstniecības atceltajai akreditācijai Krievijas tūroperatoriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varētu likties, ka viss ir slikti, taču patiesībā viss nav tik bēdīgi, saka Krievijas Tūroperatoru asociācijas izpilddirektore.

RĪGA, 5.augusts — Sputnik. Latvijas vēstniecības akreditācijas sniegšanas pārtraukšana Krievijas tūroperatoriem, kuri strādā šajā virzienā, nesarežģīs dokumentu iesniegšanas procesu vīzu saņemšanai, paziņoja piektdien RIA Novosti Krievijas Tūroperatoru asociācijas (KTA) izpilddirektore Maija Lomidze.

Iepriekš tika ziņots, ka Latvijas vēstniecība Maskavā no 1.septembra pārtrauks Krievijas tūroperātoru akreditēšanu, jo šāds dokumentu iesniegšanas mehānisms vīzu saņemšanai ir neefektīvs.

Aleksandrs Filejs - Sputnik Latvija
Gids: tūristu pieplūdumu lielā mērā ietekmē politiskais klimats

Šādu soli Latvija spērusi tādēļ, ka vīzu daudzums, kuras Krievijas pilsoņiem izsniegtas ar tūroperatoru starpniecību, nepārsniedza 5% no to kopējā skaita.

"Varētu likties, ka viss ir slikti, taču patiesībā viss nav tik bēdīgi. Tas, ka Latvijas vēstniecība atcēla akreditāciju, nenozīmē, ka tūroperatori nevarēs iesniegt tūristu dokumentus vīzu saņemšanai. Viņi, gluži kā iepriekš, iesniegs dokumentus vīzu centrā, vienkārši tagad viņiem nebūs nepieciešams akreditācijas process, " paskaidroja aģentūras sarunas biedre.

"Latvieši izlēma, tā kā tūristu plūsma uz viņu valsti ar tūroperatoru starpniecību ir niecīgs, tad tūroperatoru akreditācijas procedūra kļuvusi lieka. Vairums tūristu iesniedz dokumentus patstāvīgi. Turklāt, tagad dokumentus vīzai uz Latviju varēs iesniegt jebkuri tūroperatori, nevis tikai akreditētie, " komentēja situāciju Lomidze.    

Ziņu lente
0