Latvijai uzticēja Eiropas basketbola čempionāta 2019 spēļu organizēšanu

© Foto : Latvijas Basketbola savienībaLatvijas sieviešu izlase spēlē ar Melnkalni Eiropas čempionātā 2017
Latvijas sieviešu izlase spēlē ar Melnkalni Eiropas čempionātā 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par galveno sacensību organizatoru kļūs Serbija, šādu lēmumu pieņēma Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļas valde.

RĪGA, 25.jūnijs — Sputnik. Latvija ieguva tiesības organizēt 2019.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta 2019 fināla turnīrus divās apakšgrupās un divos 1/8 fināla mačos, vēsta mixnews.lv.

Uz Eiropas basketbola čempionāta sacensību pieņemšanu pretendēja Izraēla un Krievija, taču tās nesaņēma atbalstu Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļas valdes balsošanas laikā.

Kopumā čempionāta laikā Latvijā notiks 14 spēles.

Баскетболист  Кристапс Порзиньгис - Sputnik Latvija
Porziņģis uzdāvināja Liepājai basketbola laukumu

FIBA balsošanas laikā Latviju pārstāvēja bijusī Latvijas basketbola izlases līdere Anete Jēkabsona-Žogota un Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps. Speciālā video sižetā pie FIBA Eiropas nodaļas valdes ar runu vērsās Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, Rīgas mērs Nils Ušakovs, Leģendārā Latvijas basketboliste Uļjana Semjonova un Latvijas izlases kapteine Gunta Baško-Melnbārde.

EČ spēļu organizēšana Latvijā ir saskaņota ar Nacionālo sporta padomi ar IeM, rīgas domes un "Arēna Rīga" garantiju.

Eiropas basketbola čempionātu sieviešu vidū sauc arī par Eurowomen vai EuroBasket Women. Tas notiek reizi divos gados, un tajā piedalās Eiropas valstu un Izraēlas nacionālās basketbola komandas. Eiropas čempionātu izmanto arī kā kvalifikācijas turnīru Pasaules čempionātam basketbolā sieviešu vidū un Olimpiskajām spēlēm

Eurobasket 2017 notiek Čehijā kopš 16.jūnija, un šodien notiek tā finālmači.

Ziņu lente
0